Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:984207
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.12.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Mans motivēts viedoklis
Pēdējā laikā daudz jādomā par latviešu leģionāriem un viņu nozīmi mūsu tautas vēsturē. Latviešu leģions, ar kura vārdu Otrā pasaules kara laikā bija saistīts latvju tautas pēdējās cerības novērst Latvijas otrreizējo nokļūšanu Padomju Savienības verdzībā un atgūt dzimtenei brīvību, ir latvju dēlu lielās Tēvzemes mīlestības, pašaizliedzības un varonības visspilgtākais apliecinājums. Protams, var rasties likumsakarīgs jautājums - vai par Latvijas brīvību iespējams cīnīties svešas armijas rindās un ar svešu uniformu mugurā? Pateicoties izlasītajai literatūrai, esmu patiesi izpratusi Otrā pasaules kara notikumus, kas saistīti ar maniem tautiešiem – latviešiem, kas karoja vācu Waffen SS sastāvā Otrajā pasaules karā.
Kara gados, kad Latvija zeme un tauta atradās divu totalitāru lielvaru- nacionālsociālistiskās Vācijas un komunistiskās Padomju Savienības- politisko un militāro sadursmju krustcelēs, latviešu karavīriem bija liegta iespēja Latvijas armijas rindās cīnīties par savas valsts un tautas zaudētās brīvības atgūšanu. Dažādu iemeslu dēļ – daļai brīvprātīgi, bet vairumam piespiedu kārtā - viņiem nācās uzvilkt divu svešu valstu- Vācijas un PSRS armijas- formastērpus. Kaut arī latviešu leģionāri vēlējās atbrīvot savu dzimteni no nīstā ienaidnieka, ne Hitlera ne Staļina plānos nebija Latvijas neatkarības atjaunošana, bet gan tikai cīņa par savu kara mērķu sasniegšanu. Tāpēc latviešu karavīri piedalījās Otrajā pasaules karā, kā nu konkrētajā situācijā to katrs spēja un saprata. Latvijas valstiskuma faktiskās neesamības dēļ un divu okupācijas varu klātbūtnē viņu rīcības brīvība un izvēles iespējas šajā karā bija ļoti ierobežotas.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties