Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Lapas uzbūve, funkcijas un veidi. Augu aizsardzībā izmantojamās sugas

     

    Konspekts3 Bioloģija

1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:384650
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.01.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Makroskopiskā uzbūve. Vairumam lapu ir 2 galvenās sastāvdaļas – lapas plātne un lapas kāts. Tādas lapas sauc par kātainām. Lapas plātne izpilda lapas galvenās funkcijas. Lapas kāts orientē lapas plātni pret gaismas avotu. Ja lapai kāta nav tad tādu lapu sauc par sēdošu lapu.
Mikroskopiskā uzbūve. Relatīvi tā ir diezgan vienveidīga, un to nosaka lapas galvenās funkcijas: fotosintēze, transpirācija un gāzu maiņa. Lapas plātne sastāv no epidermas, mezofila un vadaudu kūlīšiem (dzīslām) u.c.
Lapas galvenā funkcija ir fotosintēze, gāzu maiņa un transpirācija. Bez tam lapās var uzkrāties rezerves vielas, atsevišķos gadījumos lapa var noderēt auga veģetatīvajai pavairošanai.
Fotosintēze – process, kurš notiek augu zaļajās plastīdās, kura rezultātā no neorganiskajām savienojumiem (ūdens un ogļskābās gāzes) veidojas organiskās vielas, tai skaitā arī skābeklis.

Pateicoties dažādu augu bioķīmiskajām sastāvam tos var ar labiem panākumiem lietot augu aizsardzībā. Augu uzlējumi, izvilkumi un pulveri ne vienmēr kukaiņus nogalina, bet tikai atbaida. Daži augu, tostarp garšaugi, labi palīdz pret slimībām, jo ēteriskās eļļas dezinficē apkārtējo vidi. Ir zināms, ka galvenie slimību pārnēsātāji ir kukaiņi, kas lidinās no viena auga uz otra un sūc sulu, tad skaidrs, ar ko jāsāk – ar kukaiņu atbaidīšanu.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties