Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:536730
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 27.02.2018.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Pareizi veidota izlase nav mazāk svarīgs pētniecisks solis kā, piemēram, labas anketas vai kodētāja instrukcijas izstrādāšana.

Informācijas vākšanas rezultāts ir atsevišķu datu un viedokļu krājums. Lai to varētu izmantot, jāveic informācijas apstrāde. Informācijas apstrādes procesa galvenais uzdevums ir no daudzām iespējamām darbībām izvēlēties vispiemērotāko. Svarīga informācijas izvērtēšanas joma ir kvantitatīvo un kvalitatīvo attiecību noteikšana starp iegūtajiem datiem. No šī secinājuma tiek izvēlētas attiecīgās pētījuma metodes.
Kvantitatīvās pētījumu metodes:
oriģināli cēlušās no dabas zinātnēm, lai pētītu dabas fenomenus. Kvantitatīvo pētījumu metožu piemēri, kas mūsdienās tiek bieži pielietoti sociālajās zinātnēs, ir pētījuma metodes, laboratorijas eksperimenti, formālās metodes (piemēram, ekonometrija) un skaitļu metodes kā matemātiskā modelēšana. Izplatītas arī socioloģiskās aptaujas, oficiālā statistika, strukturētie novērojumi, kontentanalīze.
Dalībnieka izpēte:
Viena no pierastākajam metodēm kvalitatīvo datu vākšanai, lai gan arī viena no prasīgākajām. Tā pieprasa, ka pētnieks kļūst par pētāmās kultūras vai konteksta dalībnieku. Literatūra par pētnieka pētījumu apraksta, kā iekļūt kontekstā, pētnieka kā dalībnieka lomā, lauka pierakstu izpēte un uzskaite, un lauka datu analīze. Dalībnieka izpēte bieži prasa mēnešus vai gadus intensīva darba, jo pētniekam jāpanāk, lai viņš tiktu uzņemts kā dabiska daļa no kultūras, lai būtu pārliecība, ka pētījums tiešām balstīsts uz dabisku fenomenu.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties