Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:619014
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.11.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Nav noteiktas fomulas, pēc kuras izvēlēties kvantitatīvo vai kvalitatīvo pētniecības metodi. Tomēr, kā skaidro Keith Punch, ir svarīgi izprast pētniecisko jautājumu un tā prasības. Zinot tieši, kādu informāciju ir vēlme iegūt no pētīšanas procesa, piemēram , vai mērķis ir iegūt sistemātisku salīdzinājumu, vai uzskaitīt iespējamās dažādības, palīdzēs izvirzīt metodes, kā šo jautajumu pētīt.
Ir ļoti būtiski atzīmēt, ka kvalitatīva un kvantitatīva pētniecība nebūt nav savstarpējās konkurences, bet gan ja tās spēj pareizi kopā pielietot un kombinēt, dos iespēju dziļāk un plašāk izpētīt pētījumu. Par piemēru tam, kā jau augstāk minēts kvalitatīvajā pētniecībā kā viens no rezultātiem tiek izvirzīta hipotēze, taču lai spētu uzsākt kvantitatīvo pētniecību ir nepieciešama hipotēze. Kas norāda uz to, ka šīs metodes, pareizi pielietojot, papildina viena otru.
Secinājumā, lai pareizi izprastu pētniecības nozīmi un noslieci, primārais ir izprast pētījuma jautājumu un ko šis jautājums vēlās uzzināt. Kad jautājums ir skaidrs, ir svarīgi piemērot tam pētījuma metodi – kvalitatīvo un indukcijas metodi, kvantitatīvi un dedukcijas metodi, vai kombinēt abas metodes kopā.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties