Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:827152
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.07.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Atšķirība no kvantitatīva pētījuma kvalitatīva pētījuma mērķis ir noskaidrot pētāma cilvēka subjektīvu skatījumu uz pētāmo problēmu. Tajos atklājas pētāma cilvēka subjektīvais viedoklis, viņam tiek dota iesēja pilnība izteikties, netiek nekas palaist. Savukārt Kvantitatīvos pētījumos, pētāma cilvēka atbildes ir konkrētas un sausas, līdz ar to kvalitatīva pētījuma dati ir bagātāki un pilnīgākai neka kvalitatīva pētījuma dati.
Pētāmo problēmu, kvalitatīvos pētījumos, pētnieks cenšas apskatīt ar pētāma cilvēka acīm, kas prasa no viņa lielu profesionalitāti. Kā arī, tas ir darbietilpīgs process, jo tikai panākot pētāma cilvēka uzticēšanos, pētnieks varēs saņemt patiesu cilvēka viedokli, kā arī to izpratis.
Kvalitatīvajiem pētījumiem dod iespēju pētniekam iedziļināties pētāma problēmā. Pētniekam svarīgākais ir paša pētāma cilvēka interpretācijas par pētāmo problēmu. Tāpēc pētot problēmu, pētnieks cenšas izprast indivīda iekšējo pasauli, dzīves jēgu, aplūkojot pētāmo parādību ar paša pētāma cilvēka acīm.
Kvalitatīvie pētījumi, atšķirībā no kvalitatīviem pētījumiem, veicami pēc iepriekš sagatavoto plāna, pētnieks vienmēr zina, kas un kad ir veicam. Savukārt kvalitatīvajos pētījumos pētniekam tiek dota rīcības brīvība, radošas iztēles izpausme, jo pētījums ir elastīgs un pētnieks var jebkura laikā mainīt pētījuma gaitu, sev piemērota virzienā.
Kvantitatīvie pētījumi saistīti ar mazākam izmaksas, jo pētījuma veikšanas laiks ir mazāks nekā kvalitatīvo pētījuma veikšanas laiks.
Kvalitatīvos pētījumos datu analīzes sākas reizē ar datu vākšanas posmu, kā arī teorijas un pamatjēdzienu interpretēšana notiek pēc datu analīzes posma. Bet kvantitatīvajos pētījumos viss notiek otrādi- sākuma iet teorētiskais pamatojums, un tikai pēc tām datu vākšanās posms. Bet nevienmēr iepriekš izvirzīta teorija atbilst respondenta uzskatiem.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties