Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:809650
 
Vērtējums:
Publicēts: 20.06.2022.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Aprakstīt secinājumu saistību ar pētījuma jautājumu:
1. Mūsu veselība ir atkarīga no tā, ko mēs ēdam. Savulaik izcilais ārsts Hipokrāts teica: "Mēs esam tas, ko mēs ēdam." Viņš uzskatīja, ka cilvēku slimības ir nesabalansēta uztura rezultāts. Pārtika nodrošina mūs ar enerģiju, ko tērējam fizisko aktivitāšu laikā. Ķermeņa atjaunošana un attīstība šūnu līmenī ir tieši atkarīga no produktiem, kurus mēs patērējam. Ķermenim katru dienu jāsaņem pietiekami daudz barības vielu: olbaltumvielas, ogļhidrāti, tauki, vitamīni, minerālvielas, mikroelementi. Vitamīnu vai minerālvielu trūkums noved pie visa organisma traucējumiem, kas izpaužas dažādās orgānu un sistēmu slimībām.
2. Veicot pētījumu par vitamīnu un minerālvielu nepieciešamību cilvēkā organismā, tika uzzināts, ka konkrēta vitamīna vai minerālvielas mijiedarbība organismā ir atkarīga no daudziem citiem vitamīniem. Piemērām, lai A vitamīns pilnīgi uzsūktos cilvēka organismā, ir jābūt nepieciešamais E vitamīna daudzums, ka arī lai tiamīns (B1), piridoksīns (B6) un C vitamīns tiek pilnībā uzsūkti cilvēka organismā ir jābūt nepieciešamais magnija daudzums. Tas nozīme, ka vitamīnu uzsūkšana ir atkarīga no citu vitamīnu un minerālvielu klātbūtni, kas ir diezgan interesanti.
3. Veicot sekundāra pētījuma analīzi hipotēze apstiprinājās, patiešām vitamīnu un minerālvielu deficīta dēļ jauniešiem rodas problēmas ar gremošanas traktu, ādas, matu, nagu kvalitāti, zobu, kaulu veselību, paaugstinātu nogurumu, sāpēm muskuļos, stresu un nervozitāti.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1392372
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties