Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:853128
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.12.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

KVALITĀTES BALVAS – uzņēmuma sasniegumus vērtē pēc atzītiem kritērijiem, piem. TQM sistēmas izveides pamatprincipu. (BALVAS: 1951,g. Japānā Deminga balva, pasniedz 2 nominācijās: personām, kas devušas ievērojamu ieguldījumu pētniecībā un izglītībā saistībā ar kvalitāti un uzņēmumiem par kvalitātes sistēmas ieviešanu; 1988.g. ASV Malkolms Bolbridžs; 91.g. Eiropas kvalitātes balva; 94.g. UK kvalitātes balva; 97.g. Latvijas kvalitātes balva.
EIROPAS KVALITĀTES BALVA balstās uz izcilu uzņēmējdarbības modeli. Šo modeli izstrādāja Eiropas firmu uzņēmēji. Eiropas izcilas uzņēmējdarbības modelis sastāv no 2 daļām.
TQM nostādnes: 1) augstākās vadības izpratne un pārliecība par kvalitātes vadības sistēmas īstenošanas nepieciešamību; 2) Uzticēšanās darbiniekiem un to iesaistīšana dažādu procesu uzlabošanā un īstenošanā; 3) Orientēšanās uz klientu interešu izzināšanu un apmierināšanu, 4) Uzņēmuma vadīšana balstoties uz faktiem; 5) Procesu vadībā orientējoties uz konkrētu rezultātu sasniegšanu.
KVALITĀTES VADĪBAS SISTĒMAS NEPIECIEŠAMĪBA: lai uzlabotu uzņēmuma darbību, novērš negatīvās iezīmes: 1) klienti nav apmierināti ar produktu, 2) organizācijā notiek daudz kļūdas, kuras netiek kontrolētas; 3) nav iespējams nodrošināt vienotu pakalpojumu piedāvājumu uzņēmuma filiālēs; 4) vāja organizatoriskās darbības koordinācija, projekti netiek izpildīti laikā; 5) paaugstināta kadru mainība.
ISO STANDARTU VEIDO starptautiskā standartizācijas organizācija.
ISO 9000 – starptautiskie standarti;
ISO 9000:2000 standartu saimē ietilpst 3 standarti: 1) ISO9000:2000 – pamatnostādnes un tehnoloģijas; 2) ISO 9001:2000 kvalitātes pārvaldības sistēmas prasības; 3) ISO 9004:2000 – ieteikumi kvalitātes sistēmas darbības pilnveidošanai.
ISO 9000 standartu pieņēma 2000.gadā un to izstrādāja starptautiskā standartizācijas organizācija. Izstrādāts uz ISO un starpt.elektr.kontrol. direktīvas 4.daļas pamata. Lai veiksmīgi vadītu uzņēmumu, nepieciešams šo standartu kontrolēt.
STANDARTĀ NOTEIKTI 8 kvalitātes pārvaldības principi, lai uzlabotu saimniekošanu: 1) Orientācija uz klientu; 2) vadīšanas spējas (vadītājam jāizveido tāda iekšējā vide, lai pilnībā varētu iesaistīt darbiniekus); 3) darbinieku iesaistīšana (darbinieku cilvēkspēju pilnīga izmantošana organizācijas labā); 4) procesa pieeja (vēlamo rezultatu var efektīgi sasniegt, ja nepieciešamie resursi tiek pārvaldīti kā procesi; 5) sistēmas pieeja pārvaldībai (savstarpēji saistītu procesu sistemātiska noteikšana); sistēmas nepārtraukta uzlabošana; 7) Faktuāla pieeja lēmumu pieņemšanā (dažādus lēmumus pieņem uz datu un informācijas analīzes pamata); 8) Savstarpēji izdevīgas attiecības ar piegādātajiem.…

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties