Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:554400
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.05.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Kvalifikācijas problēmu analīze trijās krimināllietās    3
Darba fragmentsAizvērt

Izstrādājot savu patstāvīgo darbu, apskatīšu trīs gadījumus, kuros pirmās instances tiesas spriedums atcelts daļā par notiesātās personas darbību kvalifikāciju un apelācijas instance ir taisījusi jaunu spriedumu, šo kvalifikāciju grozot. Visos trijos gadījumos es piekrītu apelācijas instances tiesas spriedumiem un to motīviem.



Pirmais gadījums, ko apskatīšu, skar kvalifikācijas problēmu tieši par Krimināllikuma 15.p.4.d. un 118.p.2.pkt.., tātad divu personu slepkavības mēģinājums.
Pirmās instances tiesa ir atzinusi L.Viļumu par vainīgu nozieguma izdarīšanā, kas paredzēta Krimināllikuma 15.p.4.d. un 118.p..2.pkt..(sk. Pielikumu), bet apelācijas instances tiesa šo spriedumu ir atcēlusi un atzinusi par vainīgu L.Viļumu pēc krimināllikuma 132.p., 125.p.1.d..
Šajā gadījumā, svarīgi bija noskaidrot tiesājamā nodomu pret abām cietušajām personām( noziedzīgā nodarījuma subjektīvo pusi). Tas arī bijis par iemeslu tiesas sprieduma atcelšanai un kvalifikācijas grozīšanai.
Tātad redzams, ka pirmās instances tiesa uzskatījusi, ka L.Viļums savas darbības attiecībā pret vienu cietušo personu ir izdarījis ar tiešu nodomu, bet darbības pret otru cietušo personu, izdarījis ar netiešu nodomu. Savukārt apelācijas instances tiesa ir uzskatījusi, ka slepkavības mēģinājumu nevar izdarīt ar netiešu nodomu.
Es uzskatu, ka slepkavības mēģinājumu var izdarīt tikai ar tiešu nodomu, tādēļ pilnīgi piekrītu Augstākās tiesas sprieduma motīviem šajā daļā.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1131453
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties