Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:481182
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 08.12.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Kultūra ir ietverta mācība par ticību, vērtībām, normām un materiālajām vērtībām, ko savā starpā dala grupas biedri.1 Kultūras sastāvdaļas atrodas visu laiku mums apkārt un mēs tās mācamies, apgūstam sākot no bērnības līdz vecumdienām. Kultūra savā veidā pasaka, kas ir un kas nav īsts, ko var un ko nevar ēst, kādas drēbes vilkt, kādu mūziku klausāmies un visas citus ikdienas sastāvdaļas. Tās palīdzību rodas priekšstats par labo un slikto, veselību un slimību un nāvi un dzīvību. Kultūra skar gan ikdienas sīkumus, gan visai pasaulei svarīgas lietas.
Kultūras attīstību zinātniskajā sfērā varētu saistīt ar Čārlza Darvina atklājumiem 19. gadsimtā. Aizņemoties idejas no bioloģijas, paleontoloģijas un dabas zinībām viņš pauda pilnīgi jaunu saistību starp dzīvniekiem un visu pārējo dzīvo dabu. Nebeidzamais process par adaptāciju un sacensību par stiprākā izdzīvošanu ir izveidojis dažādību dzīvībai uz zemes, sākot ar mazāko un vienkāršāko baktēriju līdz sarežģītākā radībā, ieskaitot cilvēku.2 Cilvēku uzskata par visvairāk attīstīto radību uz zemes, kas kombinējot gēnus un kultūru var risināt izdzīvošanas problēmas. Pirmie reālie pierādījumi par kultūras esamību ir parādījušies 2 miljonus gadus atpakaļ Āfrikas prērijās. Šobrīd pateicoties tehnoloģiju attīstībai ir iespējams sīkāk pētīt cilvēka smadzenes un šobrīd primārais, lai adaptētos pasaulei ir mācīšanās un kultūras jautājumu atrisināšana.
Cilvēku uzvedība mainās saistībā ar izglītību un piederību kādai kultūras grupai.Ir neliela daļa uzvedības paveidu, kas pārmantojas ģenētiskā veidā.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties