Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:499252
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 30.06.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

313.g. Romas imperators Konstantīns Lielais sankcionē kristietības un kristiešu brīvību. Veidojas jauna kultūra, jauna cilvēka izpratne. Tiek izstrādātas dogmas, kas tiek pieņemtas bez racionāla pierādījuma. Pasaules izpratne teorētiska, par augstāko realitāti tiek uzskatīts dievs. Dievs stāv pāri visam, viņš ir absolūtais pirmsākums, dievs ir īstenā esamība. Pasaule ir izzināma, bet dievs nevar kļūt par izziņas objektu, atklāsme un dievišķais noslēpums nav pieejami prāta analītiskai darbībai. Ticība ir svarīgākais cilvēciskās esamības elements.
Kristietības pirmsākumi meklējami antīkajā pasaulē. Būtībā antīkajā pasaulē kristietība sabalsojas ar stoa filosofiju, piemēram, skolotājs runā – skolnieks klausās un paklausa. Kristietībā šī klausīšanās un paklausīšana ir vēl vairāk iestrādāta. Kristietībā valda uzskats, ka patiesība ir rakstos, tie ir jālasa un jāstudē. Kristietība ir vēršanās pret nāvi. Tur tiek runāts par “nāves dzeloni” un īstens kristietis ir tas, kurš izrauj “nāves dzeloni”, nebaidās nāves, jo tā ir tikai pāreja uz citu dimensiju, mūžīgu dzīvi. Kristietis ir cilvēks visā pasaulē, tāpēc var pieņemt citu vārdu; tēva, pilsētas vārdam nav nozīmes. Vārds “Bībele” ir radies no vārda biblion, kas nozīmē grāmatiņa. Antīkajā pasaulē kristieši nereti nodarbojas ar “brutālo duālismu” – miesas un ķermeņa nošķiršanu. Par galveno orgānu tiek uzskatīta sirds. …

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1125719
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties