Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
12,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:985801
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.05.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Šeit ir jārunā par KL 110., 111., 112., 113., pantiem.
KL 110.pants runā par patvaļīgu zvejošanu un ūdensdzīvnieku iegūšanu. Nodarījuma priekšmets ir visas zivis un ūdensdzīvnieki. Par patvaļīgu zivju ķeršana vai citāda iegūšana tiek atzīta, ja minētās darbības izdarītas: 1) bez attiecīgas atļaujas; 2) saudzēšanas laikā; 3) neatļautās vietās; 4) ar aizliegtiem rīkiem vai paņēmieniem, ja minētās darbības ikvienā kombinācijā izdarītas atkārtoti gada laikā. Izšķir divus zvejošanas veidus – rūpniecisko zveju (darbība nolūkā iegūt zivis, izmantojot rūpnieciskās zvejas rīkus) un makšķerēšanu (rekreācijas vai sporta nolūkā veikta darbība, lai ar makšķerēšanas rīkiem iegūtu zivis). Rūpnieciskās zvejas un makšķerēšanas noteikumus, kuri attiecas uz zvejošanas atļaujām, vietām un laiku, kā arī par zvejošanas rīkiem un paņēmieniem nosaka Ministru kabineta noteikumi.
Pārkāpuma atkārtotību veido vismaz divi tādi paši likumpārkāpumi, kas izdarīti gada laikā, un ja iepriekšējā reizē, pārkāpējam zinot, tie likumā noteiktā kārtībā fiksēti. Šo atkārtotību nosaka komentējamā panta pirmā daļa.
Komentējamā panta otrajā daļā paredzēti vairāki patvaļīgas zvejošanas kvalificējošie sastāvi: 1) ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās; 2) ja tā izdarīta valsts īpaši aizsargājamā dabas teritorijā; 3) ja ar to radīts būtisks kaitējums. Šajā gadījumā atkārtotība netiek prasīta. Makšķerēšana grupā pēc iepriekšējas vienošanās ir tajos gadījumos, kad vismaz divas personas pirms neatļautās zvejas uzsākšanas vienojušās par kopīgu zivju un to ir izdarījušas. Izšķirot jautājumu par būtisku kaitējumu zivsaimniecības interesēm, tiesu prakse vadās ne tikai no patvaļīgi iegūto zivju vērtības, ko nosaka pēc MK apstiprinātām taksēm, bet arī pēc nozvejoto, iznīcināto, ievainoto zivju daudzuma, sugas un cita nodarītā kaitējuma apmēra. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −9,20 €
Materiālu komplekts Nr. 1173326
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties