Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
11,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:306998
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 09.06.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Būtisks kaitējums KL 317.-319.p. kontekstā. Noziedzīga nodarījuma rezultātā nodarīts:
1) ievērojams mantiskais zaudējums (nodarījuma izdarīšanas brīdī pārsniedz 5 tai laikā Latvijas Republikā noteikto minimālo mēnešalgu kopsummu) un
2) apdraudētas vēl citas ar likumu aizsargātās intereses un tiesības vai
3) citu ar likumu aizsargātām interešu un tiesību apdraudējums ir ievērojams.
Satversmē garantēto tiesību aizskārums katrā ziņā atzīstams par personas tiesību un interešu ievērojamu aizskārumu likuma "Par Krimināllikuma spēkā stāšanās un piemērošanas kārtību" 23.panta izpratnē (Latvijas Republikas Augstākās Tiesas Senāta Krimināllietu departamenta 01.09.2008. lēmums lietā SKK-351/2008).

Kukuļošana - kukuļņemšana, kukuļdošana, kukuļa piesavināšanās, starpniecība kukuļošanā.
Kukuļa priekšmets - materiālās vērtības, mantiska vai citāda rakstura labumi - Latvijas Republikas Augstākās tiesas plēnuma 1993.gada 21.jūnija lēmuma Nr.8 "Par tiesu praksi kukuļošana lietās" 6.p. - nauda, finanšu instrumenti, pārtikas produkti, rūpniecības preces, dažāda rakstura pakalpojumu, tiesības uz mantu, noguldījumi uz kukuļņēmēja vai viņa ģimenes locekļu vārda, fiktīva pirkšanas-pārdošanas vai dāvinājuma līguma noformēšana, nepamatota prēmiju vai pabalstu izmaksāšana, tīša paspēlēšana azartspēlēs kukuļņēmēja labā, iesaistīšana izdevīgā darbā, dāvana kukuļņēmēja vai kādas citas personas interesēs, preču uzpirkšana par paaugstinātām cenām kukuļņēmēja vai kādas citas personas interesēs, preču uzpirkšana par paaugstinātiem procentiem, prettiesiska valsts daļas samazināšana kopuzņēmumos, nodokļa nelikumīga samazināšana u.t.t.

KL 320.p. 1.d. kukuļņemšana - kukuļa pieņemšana, tas ir, materiālu vērtību, mantiska vai citāda rakstura labumu pieņemšana, ko izdarījusi valsts amatpersona pati var ar starpnieku. Par kādu jau izdarītu likumīgu vai nelikumīgu darbību vai pieļautu bezdarbību kukuļdevēja, kukuļa piedāvātāja vai citas personas interesēs, izmantojot savu dienesta stāvokli, neatkarīgi no tā, vai pieņemtais vai piedāvātais kukulis domāts šai valsts amatpersonai vai jebkurai citai personai. Kukulis - pateicība.
2.d. kukuļa vai tā piedāvājuma pieņemšana, ko izdarījusi valsts amatpersona pati vai ar starpnieku pirms kādas likumīgas vai nelikumīgas darbības izdarīšanas vai neizdarīšanas kukuļdevēja, kukuļa piedāvātāja vai citas personas interesēs, izmantojot savi dienesta stāvokli, neatkarīgi no tā, vai pieņemtais vai piedāvātais kukulis domāts šai valsts amatpersonai vai jebkurai citai personai. Kukulis - uzpirkšana.

KL 323.p. kukuļdošana - kukuļa, tas ir, materiālu vērtību, mantiska vai citāda rakstura labumu, nodošana vai piedāvāšana personiski vai ar starpnieku valsts amatpersonai, lai tā izmantojot savu dienesta stāvokli, izdarītu vai neizdarītu kādu darbību, kukuļdevēja, kukuļa piedāvātāja vai citas personas interesēs, neatkarīgi no tā, vai nodotais vai piedāvātais kukulis domāts šai valsts amatpersonai vai jebkurai citai personai. No šī panta 1.d. izslēgti vārdi "ja piedāvājums pieņemts" 13.12.2012.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −9,99 €
Materiālu komplekts Nr. 1348680
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties