Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:284147
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.12.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

krimināllietu var neierosināt, pat ja ir pietiekams pamats, kas norāda uz NN izdarīšanu tikai KPK 53.panta 1.daļas 2.punktā norādītajā gadījumā, ja bija izdarīts kriminalpārkāpums un ir izlīgums ar cietušo.
Dotajā situācijā nodarījums pieder pie publiskās apsūdzības lietu kategorijas, kur nav vajadzīgs cietušā iesniegums, lai ierosinātu Krimināllietu. Pie tam tīša smago miesas bojājumu nodarīšana saskaņā ar KL 7.panta 4.daļu (Smags noziegums ir tīšs nodarījums, par kuru šajā likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku, ilgāku par pieciem gadiem, bet ne ilgāku par desmit gadiem.) ir smags noziegums, par kuro ir paredzēta kriminālatbildība KL 185.pantā, bet sods nevienā no panta daļām nav mazāks par pieciem gadiem, bet dažās daļās – pat lielāks par 10 gadiem, tātad, cietušā lūgums nav ņemams vērā.
Saskaņā ar KPK 107.pantu „Krimināllietas ierosināšanas iemesli ir: personu pieteikumi; uzņēmumu, iestāžu, organizāciju un amatpersonu ziņojumi vai attiecīgu materiālu iesniegšana; pieteikšanās par vainīgu; presē publicētās ziņas; izziņas iestādes, prokurora, tiesas vai tiesneša tieši atklātas noziedzīga nodarījuma sastāva pazīmes; psihologa vai ārsta atzinums par seksuālo vardarbību pret bērnu (līdz 16 gadu vecumam).Krimināllietu var ierosināt tikai tajos gadījumos, kad ir pietiekams pamats, kas norāda uz noziedzīga nodarījuma izdarīšanu.”. Mūsu gadījumā ir izpildīti divi krimināllietas ierosināšanas nosacījumi: 1) policija saņēma ziņojumu no citas iestādes 2) ziņojuma pārbaudes laikā bija iegūtas tās ziņas, kas dod pamatu uzskatīt, ka notika noziedzīgs nodarījums (jo tīša smago miesas bojājumu nodarīšana ir noziedzīgs nodarījums, bet pārbaudes laikā apstiprinājas tieši tas, ka miesas bojājumi bija nodarīti tīša uzbrukuma rezultātā.). …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1203601
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties