Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:611564
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.01.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Vairāku tautu un valstu vēsturē notika lūzumi brīži, kad sabrūk ne tikai sabiedriskā un politiskā iekārta, bet arī visa gadsimtiem uzkrāta morāles vērtību un uzskatu sistēma. Par šādu lūzuma brīdi Krievijas vēsturē kļuva 1917. gada februāra-oktobra notikumi. Tieši šajā laika periodā Krievijā norisinājās pāreja no patvaldības (monarhijas) uz padomju varu; sākot ar Februāra revolūciju un beidzot ar Oktobra revolūciju. Par formālo valsts institūciju šajā laika posma kļuva Krievijas Pagaidu valdība.
Krievijas stāvoklis 1916. gada beigās bija ārkārtīgi saspringts un grūts, var pat teikt kritisks. Valsti satricināja karadarbību neveiksmes, pārtikas sagādes grūtības pilsētās, cilvēku nogurums no ilglaicīgām dzīves grūtībām kopumā sekmēja neapmierinātību ar pastāvošo varu Pats Krievijas imperators sava vāja rakstura dēļ nevarēja realizēt savu pilnvaru. Politiskie mītiņi un bada demonstrācijas, militāro daļu nepaklausība un pret tās vērsti apspiešanas pasākumi sekmēja masu nemierus. Protams, ka tādās situācijās rodas noteikti politiskie spēki, kas ar skaļām runām mēģina iegūt masu atbalstu un, līdz ar to, iegūt varu. Arī Krievijā tajā laikā šo iespēju izmantoja radikālo partiju pārstāvji (KSDSP- Krievijas sociāldemokrātu strādnieku partija, eseri). …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1123795
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties