Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:348543
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.09.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Manas pārdomas.

Manuprāt, pašizziņa ir ļoti svarīga gan katram cilvēkam, gan sabiedrībai kopumā. Diemžēl mūsdienās ļoti maz cilvēku pievērš uzmanību savai pašizziņai, daudzu cilvēku prātus vairāk nodarbina domas par karjeru, mantu, varu, utt. Caur pašizziņu cilvēks spēj iepazīt pats sevi un līdz ar to, caur savu personīgo pieredzi, arī apkārtējo pasauli. Vairums cilvēku ieciklējas uz sevis attīstību caur ārējiem faktoriem, piem. izglītību, protams, tas ir faktors, kas attīsta cilvēka domāšanu, tomēr, manuprāt, vajadzētu izmantot ne tikai ārējos faktorus, bet mēģināt iepazīt pašiem sevi, tā attīstot savu intuīciju un iemācoties lietot zemapziņu, lai uzlabotu savu veselību un dzīvi. Manuprāt, ja cilvēks izzina sevi, viņš kļūst daudz atvērtāks pret apkārtējo pasauli, līdz ar to ārējie faktori ir tikai kā papildus līdzeklis sevis pilnveidošanai, un, ja cilvēks nav iemācījies izprast sevi, tad viņam sagādās lielas grūtības izprast apkārtējo pasauli.
Vispirms katram no mums vajadzētu sākt pašiem ar sevi, sakārtot savu iekšējo pasauli un noņemt tās muļķīgās maskas, ko uzliek dzīve, mēs nekad nebūsim izzinājuši sevi, ja turpināsim izturēties tā kā liek apkārtējā sabiedrība, nevis tā kā paši uzskatām par pareizu. Bieži vien cenšamies iekļauties sabiedrības noteiktos rāmjos un modeļos, bet tas nav pareizi. Ja tava iekšējā pasaule liek rīkoties savādāk, tad rīkojies, un nedomā par apkārtējo nosodījumu. Mēs dzīvojam tikai vienreiz, bet tomēr bieži vien dzīvojam svešas dzīves, kāpēc? Vai tāpēc, ka tā dzīvo visi, tāpēc, ka baidāmies dzīvot savādāk? Mums jādzīvo sev, nevis kaut kādiem priekšstatiem, kas radušies daudzu gadu garumā. Mums katram vajadzētu izzināt sevi, lai galu galā saprastu, ko īsti vēlamies no dzīves, ko vēlamies sasniegt un, kas būt savā dzīvē.
Piekrītu tam, ka esam būtnes, kas nepārtraukti sevi meklē un rūpīgi vērtē, un pārbauda savas eksistences nosacījumus, tādējādi atklājot cilvēka mūža patieso vērtību. Ja mēs necenstos sevi meklēt, daudzas lietas no mūsu puses paliktu nesaprastas un kā jau iepriekš minēju ir ļoti svarīgi censties saprast un izzināt sevi. Manuprāt, sevis meklējumus un eksistences nosacījumu pārbaudi, ļoti stiprina cilvēkam ļoti izteiktā zinātkāre un azarts. Ja domā virspusēji, mēs taču varam dzīvot bez cilvēka rašanās skaidrojumiem, bet, tomēr, mūsos ir milzīga zinātkāre, kas dzen uz priekšu mūsu vēlmi atklāt šo mūžīgo noslēpumu. Uzskatu, ka ir pareizi, ja cilvēks vērtē sevi, savu rīcību, tā mēs apzināmies savas kļūdas un nākotnē varam censties tās nepieļaut. Jo cilvēks vairāk sevi vērtē, jo vairāk viņš sevi iepazīst, gadu garumā mēs jau zinām savas vājās un savas stiprās puses, mēs krājam dzīves pieredzi, līdz ar to, jo vecāki kļūstam, jo mums ir daudz vieglāk novērtēt dzīves piespēlētās situācijas un ir daudz vieglāk pieņemt pareizos lēmumus.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −-2,30 €
Materiālu komplekts Nr. 1231847
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties