Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:966694
 
Vērtējums:
Publicēts: 16.12.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Ikviens stāsts tiek veidots no konkrēta skatu punkta. Tas nevar visur parādīties vienlaicīgi. Laba ziņu organizēšanas gadījumā šie spriedumi tiek izdarīti pakāpeniski. Tiek savākti materiāli, kas saistīti ar šo notikumu, noskaidroti iesaistīto pušu mērķi rīcībai, iepazīta situācija daudz dziļāk. Tomēr liela daļa žurnālistu spriedumus izdara par ātru, nenoskaidrojot visus faktus. Bieži vien tas ir kāda spiediena vai ietekmes rezultātā, vai tie būt mediju īpašnieki, reklāmdevēji, valdībai vai jebkurš cits.
Fakti ir svēti. Šim apgalvojumam es piešķiru lielu nozīmi un uzskatu, ka ikviena žurnālista darbības pamatā šim apgalvojumam ir jābūt kā likumam, tomēr pašlaik šķiet, ka tā ir naivu žurnālistu cerība, ka viņu kolēģi faktiem piešķir tik milzīgu nozīmi. Kā minēts materiālā: „Fakti ir svēti – bet kuri fakti?”1 Šis citāts, manuprāt, arī parāda manis iepriekš teikto – žurnālisti, ne visi, tomēr daļa, faktu precizitātei vairs nevelta pietiekami lielu uzmanību. Un tas rada negatīvu attieksmi pret šo arodu. Arī iepriekšējos materiālos lasīju un darbā minēju daudzus piemērus, kad žurnālisti ir pieļāvuši milzīgu dezinformētību tikai tāpēc, ka netika pārbaudīta informācija un publicēta vai pārraidīta kā jau faktiska informācija. Protams, tam visam ir daudz un dažādi iemesli – milzīgais spiediens gan no izdevējiem, gan redaktoriem, jo ziņas ir jāpublicē ātri. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties