Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:700027
 
Vērtējums:
Publicēts: 14.09.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Eiropas Savienības Kopējā lauksaimniecības politika juridiski tika izveidota 1957.gadā.1 Kad Romā tika slēgts Romas līgums, tas sevī ietvēra vairākus svarīgus punktus saistībā ar tirdzniecību un viens no tiem bija Kopīgas lauksaimniecības politikas izveidošana. KLP nav uz finansu, bet gan politiskiem likumiem balstīta. Tā nedarbojas pēc klasiskajiem tirgus mehānismiem.
Process aizsākās 1958.gada jūlijā, kad Sicco Mansholt (komisijas viceprezidents) sasauca komisijas konferenci (Stresa konforence), lai pārrunātu dažus pamatjautājumus, piemēram – vienotu tirgu, komisijas priekšrokas un finansiālo solidaritāti. Atsaucoties uz Stresa konferenci tika formulēti ierosinājumi, kas aizstātu atsevišķu dalībvalstu pircēja pienākuma, kvotu, minimālo cenu u.c. sistēmas ar visaptverošu tirgu, brīvu iekšējo lauksaimniecības produktu tirdzniecību un kopējo aizsardzību. 1962. Gadā tika izveidots Lauksaimniecības fonds, kas arī uzskatāms par mirkli, kad tika iedarbināts šis finansu instruments. KLP kļuva tik svarīgs, jo EK saprata, ka integrācija ir iespējama, ja ar kopējiem pasākumiem pakļaus tautsaimniecību EK dalībvalstīs. Īstenot šo politiku bija sarežģīti, jo dalībvalstu starpā pastāvēja lielas atšķirības gan cenu politikā, gan individuālajā nacionālajā lauksaimniecības politikā. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1231762
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties