Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:760633
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 18.04.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Drum, Buffer, Rope Definitions
Drum – Constraints or bottlenecks in the process. This is what is being managed to ensure a smooth flow.
Buffer - A protection against Murphy. This is the time provided for parts to reach the protected area. The protected areas are the Drum, the due dates and the assemblies of constraint parts with non-constraint parts.
Rope - A schedule for releasing raw materials to the floor. The Rope is derived according to the Drum and Buffers; its mission is to ensure the proper subordination of the non-constraints.

The DBR technique enables companies to maximize a Capacity Constraint Resource and use time buffers to create schedules that help deliver products on time. Drum-Buffer-Rope is based on the TOC logistics approach and its five steps of focusing:
1. Identify the System's Constraint(s).
2. Decide How to Exploit the System’s Constraint(s).
3. Subordinate Everything Else to the Above Decisions.
4. Elevate the System's Constraint(s).
5. If, in the Previous Steps, a Constraint Has Been Broken, Go Back to Step One,
but Do Not Allow Inertia to Cause a System's Constraint.
JIT metodes popularitāte pēdējā laikā ir pieaugusi. To oficiāli ieviesa Toyota 70 gados, un JIT metodes ir izplatījušās par visu pasauli. Tās pievilcība pārsvarā gulstas uz vienkāršumu un izmaksu ietaupīšanu. Pētnieki galvenajos vilcienos piekrīt par JIT dažos punktos, piemēram, ka JIT var tikt piemērota dažāda apmēra Amerikas ražotnēm. Izveidojot JIT sistēmu, tiek iesaistīts viss bizness no piegādātājiem līdz klientu produkcijai, pat tādi administratīvi aspekti kā grāmatvedība.
Var būt nozīmīgi trūkumi sistēmā, kā piemēram nesadarbojošies piegādātāji, attālums starp piegādātājiem un ražotājiem, kā arī pārāk liela spriedze starp strādniekiem. No otras puses, iespējamie labumi ietver mazāku vajadzību pēc drošības krājumiem, īsāka krājumu atjaunošanas laika, augstākas kvalitātes, automatizētas komunikācijas ar klientiem un savstarpējas apmācības darbiniekiem.
JIT galvenais pluss ir krājumu līmeņa samazināšanās un ar to saistīto uzglabāšanas izmaksu samazinājums. Jo mazāku laiku produkti ir procesā, jo mazāk krājumu ir jāfinansē, jāglabā un jāpārvalda. Mērķis ir samazināt līdz nullei to laika apjomu, ko produkts pavada, gaidot, līdz tas tiks izmantots.
Ko tad pamatos nozīmē JIT– tas nozīmē preču ražošanu un pakalpojumu sniegšanu tieši tad, kad tie ir vajadzīgi – tie nav vajadzīgi pirms tam, lai stāvētu kā krājumi, ne arī pēc tam, lai pircējam būtu jāgaida. Papildinājumā mēs šim, uz laiku balstītajam elementam varam pievienot kvalitātes un efektivitātes prasības.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −7,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1320875
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties