Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Kontrakta apraksts un paraugs starptautiskajās tirdzniecības tiesībās

     

    Konspekts6 Tiesības

3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:618721
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.03.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kontrakta jēga un būtība ir tāda, ka piekrītot kontrakta noteikumiem, tiek apmierināta sava vajadzība un tā „nerada galvas sāpes” – nav svarīgi, kura puse sastāda projektu. Ne starptautiskie akti, ne arī daudzos citos dokumentos nav teikts, ka kontrakti ir rakstiski, bet tas atkarīgs no tā, kā to prasa attiecīgas valsts nacionālā likumdošana (piemēram, Ķīnā ir tikai rakstiski). Kontraktam jābūt tādā veidā un valodā, lai puses to saprastu un saprastu arī 3 personas, kuras iesaistītas līgumā. Var rakstīt vienā līgumā uzreiz 2 valodās vai atsevišķi. Ja kontrakts ir uz vairākām lapām, tās sastiprina un paraksta katru lapu.

Kontrakta sastāvdaļas:
Obligātās – līgumslēdzēju puses (kas, kā vārdā, rekvizīti), gribas apliecināšana (paraksti, zīmogi (var arī nebūt, atkarīgs no pušu vienošanās vai nacionālās likumdošanas), līguma priekšmets kā darbības apraksts – ko grib puses izdarīt un nosaukums (prece).
Būtiskās – piegādes noteikumi; preču daudzums, sastāvs; cena (preces, līguma, valūta. atrunas, kas saistītas ar valūtu, tas svārstībām), samaksa (termiņš, veids, forma,vieta); kvalitāte (garantija); termiņi (piegādes, līguma darbības).
Papilddaļas – iepakojums un marķējums; preces pieņemšanas – nodošanas kārtība (veidi, metodes – sākotnēja, gala, personas, kas veic, vieta); risku pāreja; pretenziju un reklamāciju izstādīšanas kārtība, forma, saturs; sankcijas (sodi, līgumsodi, procentu aprēķināšana, cenas samazināšana); atbrīvošana no atbildības, informācijas apmaiņas veids un kārtība, strīda izskatīšana un noteikšana; piemērojamā likuma noteikšana; izmaiņas un papildinājumu kārtība; konfidencialitāte; līguma neatņemamās sastāvdaļas.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −7,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1239608
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties