Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:665266
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 01.11.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Konstitucionālisma saturs un konstitūcijas funkcijas. Ar to saprot mācību par ko vērtīgu, nākotnē iespējamu, doktrīnu. Princips, ka vēstures gaitā izveidojies noteikts tiesību normu kopums, kas sevī ietver nākotnes principus par valsts pārvaldi un sabiedriskām attiecībām ar to. Tā galvenais saturs ir: teorētiskais (doktrinālais), nepamato galvenos principa pamatus; konkrētisms, kā tā konkrētajā vietā un situācijā darbosies; kustības, ar ieviešanu saistīto problēmu risinājumi. Funkcijas tiek iedalītas: konstituējošās - nostiprinošā funkcija; ierobežojošā - noteikti noteikumi politiskā darbībā; regulējošā - nosaka tiesību pamatu; ideoloģiskā - nosaka galvenās valsts idejas; koordinējošā – politiska stāvokļa saasinājuma gadījuma; nacionālā - pacelt emocijas.
2. Suverenitātes jēdziens un galvenie subjekti. Suverenitātes jēdziens apzīmē teritorijas, nācijas (valsts pilsoņu) un valsts vienotību, un suverenitātei ir gan iekšējais, gan ārējais aspekts. Iekšējā suverenitāte ir saistīta ar valsts varu savā teritorijā, vispirms jau ar valsts iedzīvotāju tiesībām izvēlēties tādu pārvaldes formu, kādu tie uzskata par piemērotāko. Ārējā suverenitāte ir saistīta ar aizsardzību pret intervenci, vienlīdzību starptautiski tiesiskajā aspektā un iespēju īstenot autonomu ārpolitiku. Suverenitātes nodrošināšanai valstis var izmantot dažādus ārējās un drošības politikas risinājumus, taču starptautiskās sistēmas aspektā tos visus var reducēt uz “autonomijas un ietekmes kombināciju”. To, cik lielā mērā valsts spēj nodrošināt suverenitāti, nosaka kā starptautiskā vide, tā arī valsts ģeostratēģiskais stāvoklis, resursi un tās līderu spēja noformulēt valsts nacionālās intereses un optimālo šo interešu aizsardzības stratēģiju intervenci, vienlīdzību starptautiski tiesiskajā aspektā un iespēju īstenot autonomu ārpolitiku.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −7,99 €
Materiālu komplekts Nr. 1189614
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties