Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:900019
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 04.01.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Vācija – paplašinājās sadrumstalotība. Pilsētu ciešā saistība ar dažādām citām lielām pilsētām, kā arī etniskā dažādība neveicināja vienotību sociālā līmenī, līdz ar to tās nebija arī politikā. Bieža dinastiju maiņa, kā arī teritorijas lielums neveicināja kopēju politisku attīstību. Bet tā notika atsevišķās mazās valstiņās.

Lietuva- Tiek veikti krievzemju iekarojumi, lai paplašinātu savu ietekmi. Tiek izveidota pirmā galvaspilsēta Naugarda. Izveidojas Lietuvas valsts jeb lielkungaitija. Ar laiku Lietuvas varu veidoja politiskā nācija, kas sastāvēja no dažādu tautību cilvēkiem. Pilsētām notika pievērsta tik liela uzmanība, tās atpalika no Livonijas un R-Eiropas. Pievienojoties Vācu ordenim atguva varu un ietekmi. 1385.g. tiek noslēgta Krēvas ūnija.

Krievzeme - Maskava sāk nostiprināt savu politisko ietekmi ar tatāru militāro atbalstu. Izveidojas Maskavas lielkņaziste. Maskava cenšas iekarot pārējās kņazistes. Izveidojas Maskavas lielvalsts 15.gs. beigās noformējas valsts ideoloģijas pamatprincipi.

Turcija – turki sāka pārņemt grieķu, albāņu un citas zemes. Paplašinājās viņu apdzīvotais areāls. Turki iekaroja Konstantinopoli un nosauca to par Stambuli. Izveidojas daudznacionāla impērija – Osmaņu Turcija

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −0,77 €
Materiālu komplekts Nr. 1236616
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties