Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:530515
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.06.2022.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2016. - 2020. g.
Darba fragmentsAizvērt

Uzņēmuma vieglo transportlīdzekļu nodoklis. Nodokļa objekts ir vieglais transportlīdzeklis, kurš domāts pasažieru un to bagāžas pārvadāšanai, nepārsniedz 8 sēdvietas, ir reģistrēts kā vieglais automobilis, kā arī kravas automobili, kura pilnā masa nepārsniedz 3000 kilogramus, ir reģistrēts kā kravas furgons un tam ir vairāk nekā 3 sēdvietas. Nodokļa maksātāji ir komersanti, ārvalsts komersanta filiāles, kas ierakstītas komercreģistrā, un zemnieku saimniecības, kas reģistrētas Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrā. Nodokļa likme ir atkarīga no transportlīdzekļa pirmās reģistrēšanas datuma un motora tilpuma. Ja transportlīdzeklis ir pirmo reģistrēts līdz 2005. gada 1. janvārim, tad nodokļa likme ir 46 euro mēnesī. Ja transportlīdzeklis ir reģistrēts pēc šī datuma, tad nodokļa likme ir atkarīga no motora tilpuma: nodokļa likme par transportlīdzekļiem, kuru motora tilpums ir mazāks par 2 000 cm3 – 29 euro mēnesī, 2001 līdz 2 500 cm3 – 46 euro mēnesī, vairāk par 2 500 cm3 – 62 euro mēnesī. Taksācijas periods ir kalendārais gads. Nodoklis maksājams Valsts Akciju sabiedrībai “Latvijas Valsts ceļi” pirms transportlīdzekļa tehniskās apskates veikšanas.
Solidaritātes nodoklis. Nodokļa objekts, kuru apliek ar nodokli ir ienākums, kas pārsniedz valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu objekta maksimālo apmēru (62 800 euro gadā). Nodokļa maksātāji ir darba ņēmēji, darba devēji un pašnodarbinātie. Nodokļa likme ir 25.50%. Taksācijas periods ir kalendārais gads. Nodokļa maksātājam par ienākumu daļu, kas pārsniedz valsts sociālās apdrošināšanas obligātu iemaksu objekta maksimālo apmēru, ir jāmaksā tāda pati likme kā par obligātajām iemaksām. Tas nozīmē, ka solidaritātes nodoklis maksājams kopā ar obligātajām iemaksām un daļa, kas pārsniegs solidaritātes nodokļa likmi (25.50%) tiks uzskatīta par pārmaksāto nodokli un tiks atskaitīta atpakaļ.
Secināms, ka Latvijas Republikā ieviestā nodokļu sistēma ir komplicēta. Ievērojot arī nākamajā 2021.gadā plānotās nodokļu izmaiņas, precīzāk, to paaugstinājumi rada acīmredzamu iedzīvotāju neuzticību valsts sistēmai. Jautājums, vai nodokļu sloga paaugstināšana mazinās aplokšņu algas un uzlabos ekonomiku ir diskutabls.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −8,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1392281
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties