Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:532229
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 01.05.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Līdz ar organizāciju ģeogrāfiskās darbības paplašināšanos, ikvienam nākas saskarties ar atšķirīgām kultūras vērtībām, sekojoši vienā valstī vispārpieņemtā uzvedības, izturēšanās, informācijas apmaiņas prakse var izrādīties nepieņemama kādā citā valstī. Darbojoties citā kultūras vidē, cilvēkam ir par maz ar valodu zināšanām - ir jāapzinās arī atšķirības, kas saistītas ar atsevišķo valstu pārstāvju dzīves veidu, paražām, tradīcijām, starppersonu attiecībām, vērtībām un pārliecībām. Apkopojot šajā jomā veikto pētījumu rezultātus, tālāk tiek atzīmētas tās atšķirības, kuru apzināšanās palīdz ne tikai izprast dažādo nacionālo kultūru specifiku, bet arī izvairīties no pārpratumiem saziņas procesā:
attiecības ar ieinteresētajām grupām
Individuālisms ir raksturīgs sabiedrībai, kurā eksistē brīvas saites starp indivīdiem, dominējošā vērtība - brīva sociālā struktūra. Katrs indivīds rūpējas pats par sevi un savu ģimeni. Lietišķās attiecības tiek uztvertas pilnīgi neatkarīgi no personīgajām. Kolektīvisms raksturīgs sabiedrībai, kurā izpaužas indivīdu saliedētība grupās. Uzmanība tiek pievērsta kolektīvam darbam un savstarpējai palīdzībai grupas ietvaros. Līdz ar to personīgo attiecību veidošanai ar potenciālajiem darījuma partneriem tiek piešķirta īpaša nozīme. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties