Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:544411
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 19.06.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Līdz pat 1980. gadiem organizāciju uzskatīja par racionālu līdzekli, kā koordinēt un kontrolēt kādu noteiktu ļaužu grupu.
Tomēr organizācija nav tikai kabineti un apspriežu telpas, direktori un apakšnieki, kurus kontrolē un vada kādu konkrētu mērķu sasniegšanai. Organizācija ir kaut kas vairāk. Organizācijām tāpat kā cilvēkiem piemīt sava neatkārtojamā individualitāte.
Organizācijās, kur ir sava vēsture, veidojas īpaša dzīves struktūra , savas tradīcijas un rituāli. Organizācijas var būt klientam draudzīgas un naidīgas, elastīgas un birokrātiskas, konservatīvas un radošas. Pēc organizācijas attīstīšanas veidojas savas vērtības, pārliecības, normas un uzvedības noteikumi. Katrā organizācijā rodas unikālas iezīmes, kuri ļauj raksturot viņu kā specifisku cilvēku kopumu, rodas „unikāla kopīga psiholoģija.” Ja var runāt par to, ka organizācijai ir dvēsele, tad dvēsele – organizācijas kultūra. Organizācijas kultūra nesēji – cilvēki. Kultūra izrāda lielu ietekmi uz organizācijas locekļiem, izmaina viņš uzvedību saskaņā ar normām un principam. Organizācijas kultūra formējas kopēja pārvarēšanas procesā cilvēkiem, kuri strādā vienā organizācija, ārējas adaptācija grūtības un iekšējas integrācija [1;2].
Pie ārējam adaptācijas grūtībām attiecas viss, kas ir saistīts ar organizācijas izdzīvošanu sabiedrībā - kontakti ar partneriem un patērētājiem, attiecības ar valdību, uzvara ar konkurentiem.
Iekšēja integrācija – kolektīva rašanas process, pārvēršana no „Es” uz „Mēs.” Uzdevumi – valdības sadalīšana, pilnvaras un atbildības diligācija, konfliktu pārvēršanas. [5]…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties