Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:720728
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 09.01.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

To kompāniju skaits, kas darbojas starptautiskos tirgos, arvien pieaug. Šī tendence aplūkojama kontekstā ar starptautisku organizāciju darbību, kas izveidotas nolūkā veicināt starptautisko sadarbību starp valstīm dažādās jomās – Eiropas Savienība (EU – European Union), Dienvidaustrumāzijas Tautu Savienība (ASEAN – Association of South East Asion Natons), Apvienoto nāciju organizācija (UNO – United Nacions Organization), Pasaules Tirdzniecības organizācija (WTO – World Trade Organization), Ziemeļamerikas Brīvās tirdzniecības līgums (NAFTA - Nord American Free Trade Agreement) un citas. Ekonomikas globalizācijas apstākļos saskarsme ar citu valstu pārstāvjiem var izpausties kā:
darbs citā valstī;
darbs internacionālā komandā/grupā;
multinacionālas organizācijas vadīšana (tādas organizācijas vadīšana, kas darbojas vairākās valstīs)

Līdz ar organizācijas ģeogrāfiskās darbības paplašināšanos, ikvienam nākas saskarties ar atšķirīgām kultūras vērtībām - sekojoši vienā valstī vispārpieņemtā uzvedība, izturēšanās, informācijas apmaiņas prakse var izrādīties nepieņemama komunikācijas partneriem no citām valstīm. Piemēram, amerikāņiem atšķirībā no britiem nepatīk liekas ceremonijas, viņi samērā ātri, netērējot laiku ārišķīgām formalitātēm, sāk apspriest lietas. Savukārt Lielbritānijā oficiālās iepazīšanās procedūrai tiek pievērsta īpaša uzmanība. Meksikāņi ir ļoti atklāti attiecībās - sirsnība un subjektīvisms attiecībās caurvij visas kultūras sfēras, arī lietišķās attiecības – to pašu meksikāņi sagaida no saviem partneriem. Ķīnas kultūras būtiska iezīme ir formalitāšu ievērošana un ārkārtēja pieklājība.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −8,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1162451
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties