Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:689721
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 05.06.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ievadraksta rakstīšana.
Avīze, lai paustu savu nostāju, izmanto ievadrakstus. Pastāv daudzi ievadrakstu sleju tipi. Lai uzrakstītu labu ievadrakstu ir jāseko 10 galvenajiem padomiem. Pirmais padoms – izskaidro. Ievadrakstā ir jākomentē jaunākās ziņas, jāsniedz viedoklis par tām.
Otrais padoms – pārliecini. Trešais padoms – atbildi uz neskaidrajiem jautājumiem. Ceturtais padoms – brīdini. Piektais padoms – komentē īsi. Sestais padoms – komentē regulāri. Septītais padoms – kritizē. Astotais padoms – uzslavē. Devītais padoms – izklaidē. Desmitais padomes – vadi.
Ievadraksta rakstīšana ir diezgan atšķirīga no ziņu rakstīšanas. Vispirms ir jāizpēta temats, tad ir jāuzraksta skaidrs, kodolīgs, vienkāršs ievads. Ideja ir aizsniegt lasītājus, piesaistīt viņu uzmanību. Vispārēji ievadrakstu var sadalīt trīs daļās – ievads, iztirzājums un noslēgums. Ievads – īss apgalvojums par tematu. Reakcija – ievadraksta un redakcijas pozīcija. Detaļas – pozīcijas atbalsts. Noslēgums – komentāri par ieteicamajiem risinājumiem, alternatīvām un norādījumiem.
Svarīgi ir paturēt prātā – esi īss, esi kodolīgs, nonāc pie secinājumiem ātri, esi patiess, neuztver sevi pārāk nopietni, nesodi un netiesā, izvairies no tenkām vai baumām, pieļauj kļūdas – nebaidies mainīt pozīcijas un nekad nav par maz humora.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1125480
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties