Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:920661
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 31.01.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
2011. - 2015. g.
Darba fragmentsAizvērt

Kokapstrādes nozares attīstība galvenokārt tiek ierobežota dēļ izejmateriālu nepietiekamas pieejamības. Liela daļa no privātajiem mežiem, mazo platību dēļ netiek profesionāli apsaimniekoti, kā rezultātā daudz vērtīgas un pieejamās koksnes kokapstrādē netiek izmantotas.
Jebkurā gadījumā kokrūpniecība ir tā nozare kura ir jāturpina uzturēt un attīstīt. Manuprāt ir ļoti svarīgi tomēr realizēt šo gatavo produkciju vairāk pašiem, tā lai pirmapstrādāto koku izvedums salīdzinoši ar gatavo produkciju būtu mazāks nekā tas ir uz doto brīdi. Protams nevar fokusēties tikai uz vienas nozares attīstīšanu, ir jāpievērš lielāka uzmanība tām nozarēm kuras ir iespējams attīstīt un pēctam gūt no tām labumu.
Pie šīs nozares ieguvumiem viennozīmīgi var pieskaitīt pirmīt minēto IKP pieaugumu valstij tā kā tā ir lielākais IKP nesējs valstij. Šī nozare ir ļoti plaša un attīstīta, kā rezultātā tā nodrošina salīdzinoši daudz darba vietas valstī ļoti dažādās profesijās. Sadarbība ar citām valstīm arī ir liels ieguvums valstij ko sniedz šī nozare.
Vienīgie zaudējumi no valsts puses ir liels apaļkoka un pirmapstrādes kokmateriālu eksports. Protams tas nes ienākumus un ir ātra prece, tomēr mēs to vairāk varētu izmantot pārstrādei un pārdot gatavo produkciju, kura beigās nestu lielākus ienākumus.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1359050
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties