Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:377483
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.08.2022.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Opermūzika:
Burvju flauta, Dons Žuans, Figaro kāzas
Ludvigs van Bēthovens - viens no visatskaņotākajiem pasaules mūziķiem, ģeniāls pasaules komponists, sacerējis vairākus šedevrus.
Vācu komponists, dzimis 1770. gadā Bonnā, tēvs ir bijis mūziķis, bērnība nav bijusi rožaina. Tad, kad Bēthovens mācās, Mocarts jau ceļo apkārt. Tēvs bija neiecietīgs, Bēthovenam klājas grūti. Bēthovena skolotājs - Kristians Nēfe. Jaunieša gados seko Mocarta gaitām, Mocarts kļūst par iedvesmotāju. Bēthovens atskaņojis kontrastainu mūziku, "pagriež" mūziku jaunā virzienā. Viņš atsakās no parūku valkāšanas (kā tas bija pieņemts augstākajā sabiedrībā), aizstāv sabiedrības vienlīdzības principu. Organizējis savus koncertus. Pēc tikšanās ar Mocartu, Bēthovens atgriežas Bonnā. Vēlāk pārceļas uz Vīni. Viņš ātri iegūst slavu kā pianists un improvizētājs. Ļoti darbojas ar kontrastiem. Kontrastu veido ar dinamiku - dinamikas meistars. Spēlē uz tiem laikiem jauna instrumenta - āmuriņa klavierēm. Viņam piemīt talants izpaust vairākas izjūtas. Savos darbos izklāsta individuālās izjūtas. Viņš tiek uzskatīts par romantisma aizsācēju. Bēthovens ir tas komponists, kurš, atšķirībā no Mocarta un Haidna, nav sarakstījis ievērojamu daudzumu darbu. Bēthovens visu laiku darbus "noslīpē" līdz absolūtai pilnībai. Žanru, stilu novatoriskais izkopējs.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties