Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:673558
 
Vērtējums:
Publicēts: 21.10.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Anestezioloģija ir medicīnas zinātņu nozare, kuras galvenais uzdevums ir izpētīt tos fizioloģiskos un bioķīmiskos procesus, kas norit organismā traumas, pirmām kārtām, ķirurģiskās traumas, iespaidā, kā arī izstrādāt efektīvus pasākumus šo noviržu profilaksei un terapijai. Viens no svarīgākajiem anestezioloģijas mērķiem ir adekvāto anestēzijas metožu izstrāde.
Nav šaubu, ka ķirurģiskai operācijai piemīt ne tikai pozitīva loma organisma izveseļošanā, bet tā var tikt uzskatīta par ķirurģisko agresiju. Svarīgi ir zināt par sāpēm, sāpju sajūtu pārvades ceļiem un to blokādes iespējām (fiziol.). Bloķējot sāpju sajūtas pārvades ceļus, var panākt analgēzijas, anestēzijas vai vispārējās anestēzijas stāvokļus. Analgēzija nozīmē, ka ir selektīvi izslēgta tikai sāpju sajūta, bet pārējo sajūtu veidu uztveršana saglabājusies. Anestēzija nozīmē, ka ir pārtraukta ne tikai sāpju sajūtas, bet arī citu jušanas veidu uztveršana. Vispārējā anestēzija nozīmē, ka ir: 1) izslēgta sāpju sajūta; 2) izslēgti visi citi jušanas veidi, to skaitā redzes un dzirdes; 3) pacients ir bezsamaņā. Tā ir narkoze- atgriezeniska CNS kavēšana.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties