Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:564889
 
Vērtējums:
Publicēts: 19.08.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Atrunas nepildīt Speciālo pielikumu vai tā nodaļu normas nevar būt mūžīgas, tāpēc ikviena dalībvalsts, kas ir izdarījusi atrunas, var jebkurā laikā tās pilnībā vai daļēji atcelt. Pastāv iespēja, ka kādu iemeslu dēļ dalībvalsts nav ieinteresēta patstāvīgi strādāt pie atrunu atcelšanas, tas ir pilnveidot savu nacionālo muitas likumdošanu labojot nepilnības, kuras bija par pamatu atrunu izdarīšanai. Neatkarīgi no dalībvalstu ieinteresētības, konvencija paredz trīs gados reizi pārskatīt nacionālās muitas likumdošanas normas, kas bijušas atrunu iemesli. Par veiktās pārbaudes rezultātiem, kā arī par iepriekš izvirzīto atrunu atcelšanu jāpaziņo konvencijas administratoram un paziņojumā jānorāda diena, kad atcelšana stāsies spēkā.
Apskatot KIOTO konvencijas darbības pamatprincipus var secināt, ka kopumā tā ir vērsta uz muitas darbības vienkāršošanu un vienādošanu visās dalībvalstīs, bet tiešā veidā tā nav izmantojama. Tas nozīmē, ka pieprasīt konvencijas nosacījumu un ieteikumu ievērošanu muitas iestādēs nevar, tām jābūt ietvertām katras dalībvalsts nacionālajos normatīvajos aktos. Pēc pievienošanās mehānisma attiecībā pret savām dalībvalstīm konvencija ir ļoti liberāla, bet jāpiebilst, ka pēdējās izmaiņas padarījušas konvenciju daudz stingrāku gan attiecībā uz atrunu izdarīšanu, gan to atcelšanu, piespiežot dalībvalstis regulāri uzlabot nacionālo muitas likumdošanu un novēršot tās nepilnības.

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties