Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:757014
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.10.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Gaisa piesārņojums ir ķīmisks, fizisks (daļiņu piesārņojuma gadījumā) vai bioloģisks aģents, kas izmaina atmosfēras dabiskās īpašības.
Lai cīnītos pret gaisa piesārņojumu, ar Kioto protokolu vien nepietiek. Siltumnīcas efektu izraisošās gāzes nav vienīgās, kas mūs apdraud. Sēra dioksīds (SO2), ar ko piesārņo gaisu lielās TEC, var sajaukties ar lietu un pārvērsties sērskābē, kas iznīcina mūsu mežus. Ja šāds skābais lietus nonāk ezeros, tas iznīcina ūdenstilpnes iemītniekus. Ir vēl viens ienaidnieks – slāpekļa oksīds (NO), kas var reaģēt ar gaistošiem organiskiem savienojumiem un radīt t.s. zemes ozonu (troposfērā). Ja ozons ir mūsu draugs lielā augstumā, kur tas aizsargā mūs no ultravioletā starojuma, tas kļūst par bīstamu indi uz zemes, jo tas iznīcina augus, kairina elpceļus un kļūst par gāzi, kas izraisa siltumnīcas efektu.
Pat trīssimt metru TEC augsts dūmenis spēj pasargāt tikai tuvējo apkārtni. Netīrie dūmi reizēm izplatās pat simts kilometru attālumā, līdz tie nosēžas zemē vienā vai otrā robežas pusē. Šajā jomā viennozīmīgi ir vajadzīgi Eiropas līmeņa pasākumi.
Latvijā ir paradzēts atjaunināt tiesību aktus par trim toksiskām vielām, kuras nonāk atmosfērā no lielām dedzināšanas iekārtām. Runa ir par slāpekļa oksīdu (NO), kas rodas, augstas temperatūras apstākļos reaģējot slāpeklim un skābeklim, sēra dioksīdu (SO2), kas rodas, dedzinot fosilo kurināmo, kā arī organiskiem vai minerāliem putekļiem, ar kurām gaisu piesārņo cementa rūpnīcas.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −0,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1123138
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties