Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:837845
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.06.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Daži analītiķi uzskata, ka nopietnas nākotnes, kas ir salīdzināma ar vadošajiem sporta veidiem, kibersportam nav. Galvenais arguments sporta veidam ir izskats un saprotamība skatītājiem. Sporta veida popularitāti un izplatību nosaka, cik ļoti interesanti un saprotami ir skatītājiem notiekošais. Kibersports ir aktuāls, tā kā pašam spēlēt ir ļoti interesanti, bet skatoties no malas, jūti līdzi notiekošajam uz ekrāna. Parasti tribīnes čempionāta laikā ir pilnas un tiek uzstādīti papildus lielie ekrāni, kas translē notiekošo no spēlētāju datoriem, tiešajā ēterā. Visas spēles tiek ierakstītas, lai vēlāk nerastos domstarpības, labākie momenti vēlāk tiek skatīti vēlreiz un tos komentē speciālisti, un tad šeit spēlētājs var redzēt savas kļudas, kuras nedrīkst pieļaut nākamajās spēlēs.
Vai kibersports varēs pienācīgi konkurēt ar vieglatlētiku, futbolu, hokeju? To varēs redzēt pēc pāris gadiem līdzko būs noteikta un saskaņota sacensību sistēma, kibersportā no vadošajiem datoru ražotājiem tiks ieguldīta ļoti liela nauda. Parastam lietotājam, kurš neapstrādā trīsdimensiālu grafiku, procesoru jaudai, cietā diska un operatīvas atmiņas apjomam vairums lietotāju pietiks līdz mūža beigām. Bet lai panāktu spēles maksmimālu realitāti ir jāiegulda prāva naudas summa datora sastavdaļās. Tādēļ tādi lieli uzņēmumi kā Intel, Microsoft, Compac, Dell, Panasonic un to konkurenti ir ieinteresēti kibersporta atīstībai un tā sponsorēšanai.
Endžels Munezs vērtē kibersporta attīstīb tā: „Tajā momentā, kad tiks veikts turnīrs, spēlēs ar kopīgu balvu fondu 1 milijons dolāru, es likšu sabiedrībai atzīt kibersportu par īstu sportu! „ Liekas, ka viņš to panāks diezgan ātri. Vēl Munezs vāc līdzekļus pirmajam pasaulē stadionam, kur var sacensties spēlētāji.
Kā redzam ciparu tehnoloģijas tuvākajā laikā izmainīs mūsu priekšstatus par sportu, taču skatītājam vēlas redzēt sacensību garu un nav svarīgi vai viņi to redz uz tv ekrāna, uz zaļas zāles, datorekrāna vai aiz šaha galda. Reālu sportistu iespējas ir ierobežotas, bet attīstoties ciparu tehnoloģijām datorspēlēs iespēju robežas kļūs aizvien plašākas.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties