Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:750721
 
Vērtējums:
Publicēts: 04.04.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Keramikas flīzes, jeb keramikas plāksnītes pieder pie keramikas izstrādājumiem un galvenā izejviela keramikas materiālu un izstrādājumu ražošanai ir mali. Lai uzlabotu malu tehnoloģiskās īpašības un gatavajiem izstrādājumiem piešķirtu noteiktas fizikāli mehāniskās īpašības, izmanto liesinātājus, kā ari izdegošas un plastificējošas piedevas.
Māli, ir smalkdispersa iezu frakcija. Kopa ar ūdeni tie veido plastisku masu, kas pēc izžūšanas saglabā izveidoto formu un pēc apdedzināšanas iegūst akmens cietību.
Galvenās malu īpašības, kuras jāievēro keramikas materiālu ražošanā, ir plastiskums, žāvēšanas un apdedzināšanas rukums, ugunsizturība un keramikas drumstalas krāsa.
Flīžu ražošanai izmanto grūtkūstošos mālus.
Mālu drumstalas krāsa pēc apdedzināšanas ir atkarīga no mālu sastāva un piemaisījumu daudzuma. Vistīrākā mālu izejviela ir kaolīns, no kura iegūst baltu drumstalu. Dzelzs oksīdi keramikas izstrādājumiem piešķir dažādas nokrāsas (no gaišdzeltenas līdz tumšsarkanai un brūnai krāsai). Pievienojot māliem minerālu krāsvielas, var iegūt dažādu krāsu un nokrāsu izstrādājumus.
Keramikas materiāliem un izstrādājumiem ir dažādi izmēri, forma, fizikāli mehāniskās īpašības un uzdevumi, taču to ražošanas tehnoloģiskā procesa galvenie posmi ir līdzīgi. Izšķir šādus posmus: izejvielu ieguve, jēlmasas sagatavošana, izstrādājumu veidošana, žāvēšana, apdedzināšana, apdedzināto izstrādājumu šķirošana, iesaiņošana un glabāšana noliktavā.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties