Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:472963
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.03.2023.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

SIA “Baltais” izpildinstitūcija ir valde, kas sastāv no trīs valdes locekļiem. Komercreģistrā izdarīts ieraksts, ka katrs SIA “Baltais” valdes loceklis var pārstāvēt sabiedrību tikai kopā ar otru valdes locekli.
2017.gada 2.martā SIA “Baltais” valde ( divi valdes locekļi kopā) pieņēma lēmumu trešo valdes locekli Juri Ābolu atbrīvot no valdes locekļa amata pienākumiem. Ar valdes lēmumu Juri Ābolu iepazīstināja 5.martā, kad tas atgriezās no komandējuma Daugavpilī, kurā viņam bija darījuma tikšanās ar SIA “Zaļais” valdi.
2017. gada 3. martā SIA “Baltais” valdes loceklis Juris Ābols Daugavpilī noslēdza pirkuma līgumu ar SIA “Zaļais” valdes locekli Jāni Ķirsi par tehnoloģisko iekārtu pirkumu 200 000 EUR apmērā, piegādājot iekārtas SIA “Zaļais” norādītajā adresē līdz 2017.gada 3.aprīlim. Līguma noteikumi paredzēja, ka ja iekārtas netiks piegādātas noteiktajā termiņā, SIA “Baltais” tiks piemērots līgumsods – par katru nokavēto dienu - 5 % apmērā no visa darījuma summas.
SIA “Zaļais” 2017.gada 10.martā veica priekšapmaksu par iekārtu piegādi 50 % apmērā, atbilstoši 3.martā noslēgtā pirkuma līguma nosacījumiem.
Komercreģistrā lēmums par valdes locekļa Jura Ābola atbrīvošanu tika reģistrēts 2017.gada 20.martā.
Kad SIA “Zaļais” 2017.gada 3. aprīlī pieprasīja no SIA “Baltais ” tehnoloģisko iekārtu piegādi, atbilstoši 3. martā parakstītajam līgumam, SIA “Baltais” valde norādīja, ka līgums neesot saistošs SIA “Baltais”, norādot, ka Juris Ābols esot atlaists jau 2.martā un, kā izriet no Civillikuma 1518. panta, viņam neesot bijis nekādu tiesību 3.martā slēgt līgumu SIA vārdā.
SIA “Zaļais” norādīja, ka līgumu slēdzot nav zinājis, ka J. Ābols bijis atbrīvots no valdes locekļa pienākumu pildīšanas, jo bijis ierakstīts komercreģistrā un pieprasīja līguma izpildi, norādot, ka līguma neizpildes gadījumā griezīsies tiesā ar prasību par līguma summas un līgumsoda piedziņu
JAUTĀJUMI:
a) Vai SIA “Baltais” ir jāpilda Jura Ābola 2017.gada 3.martā parakstītais līgums?
b) Vai SIA “Baltais” ir pienākums SIA “Zaļais” samaksāt līgumsodu par iekārtu piegādes kavējumu?
c) Vai Juris Ābols bija tiesīgs 2017.gada 3.martā slēgt līgumu ( uzņemties saistības SIA “Baltais” vārdā?) Kāpēc jā vai kāpēc nē?;
d) Vai valdei ir pamats celt prasību pret bijušo valdes locekli Juri Ābolu? Pamato savu atbildi.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties