Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:142878
 
Vērtējums:
Publicēts: 28.06.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Humānisma ideāls ir homo universale – pāri kārtām stāvošs vispusīgi izglītots cilvēks, kas, paplašinot savas zināšanas, piepilda savu misiju kā mācīties spējīga būtne.”
Pēc manām domām, humānistu uzskati ir saistāmi ar kristīgo teoriju, jo abos šajos laika periodos Dievs netika noliegts (kristīgās teorijas laikā centrā bija Dievs, humānisma laikā - cilvēks, tomēr arī humānisma laikā pastāvēja uzskats, ka ir atsevišķi cilvēki, kuriem reliģija dzīvē ir liela vērtība). „Renesanses cilvēks nenoliedz Dievu, taču viņš saskata dievišķās gudrības un skaistuma augstāko iemiesojumu pašas Dieva radītās pasaules lietās un parādībās, bet it īpaši cilvēkā, kas radīts "pēc Dieva ģīmja un līdzības".” Atšķirība ir tajā, kā šajos laika periodos tika uzskatīts Dievs. „Viduslaikos cilvēku uzskatīja par Dieva radību, par grēcinieku, kas alkst atpestīšanas, un arī par baznīcas locekli; humānisti aplūkoja cilvēku ārpus šīm saitēm, meklēja tā individuālās iezīmes, personas pašcieņu un brīvību.” Humānisma laikā tuvināties Dievam cilvēks varēja, kļūstot par lielo savas dzīves mākslinieku. Savukārt, kristīgās teorijas laikā baznīca mēdza būt ļoti nežēlīga un pat pastāvēja uzskats, ka visu nepieciešamo cilvēkam iemāca baznīca. Viss, ko cilvēki varēja dzirdēt, bija svēto rakstu interpretācija tā, kā to interpretēja mācītāji, jo tie netika tulkoti. Humānisma laikā liels uzsvars tika likts tieši uz izglītību un tieši tādēļ arī šī filozofija, kas radusies renesanses laikā, padarīja labāku cilvēku dzīvi, dodot iespēju tiem pilnveidot pašiem sevi (izglītojoties).

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1324055
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties