Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:870528
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.05.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

• Apraksts par Latvijas valsts karoga konstitucionālo nozīmi.
Latvijai ir īpaši nozīmīgi saprast un skaidrot, kas ir valsts konstitucionālās vērtības, lai, saskaroties ar arvien pieaugošo multikulturālismu, netiktu pazaudētas, aizmirstas un atstātas novārtā vērtības, kuras ir bijušas pamats tam, lai Latvija kļūtu par neatkarīgu valsti. Viena no vērtībām, kura tiek vismazāk skaidrota ir valsts karogs.
Nebūdami skaidrībā par savas nācijas un savas valsts identitāti nav iespējams mērķtiecīgi virzīties uz priekšu un pieņemt lēmumus, kas pozitīvi veidotu nākotni. Mērķis ir pievērst uzmanību sarkanbaltsarkanā karoga vēsturei, karoga kā valsts simbola statusam, valsts karoga normatīvajam regulējumam un tiesu praksei, kas skar Latvijas valsts karogu.
Saeima pieņēma “Latvijas valsts karoga likumu”, kas stājās spēkā 17.11.2009. Jaunais likums nosaka precīzas krāsu proporcijas Latvijas karogā, kā arī sarkanās krāsas toni, karogu izkārtojumu valsts vizīšu laikā, amatpersonu kabinetos, vēlēšanu dienās, svētku, atceres un citās atzīmējamās dienās, telpās un automašīnās un dekoratīvos nolūkos.
Likums paredz arī Latvijas karoga vimpeļa izmantošanas nosacījumus un izskatu. Tāpat likumā paredzēti gadījumi, kad valsts karogu lietot aizliegts. Šī likuma projekta un 27.04.2010. pieņemto “Latvijas karoga likuma piemērošanas noteikumu” projektu autore bija Latvijas Ārlietu ministrijas Valsts protokola otrā sekretāre Sintija Stipre.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties