Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:876818
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 31.03.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Lietišķā etiķete Eiropā uzņēmējiem un tūristiem parāda, kā var iegūt viegli izprast un pareizi novērtēt kultūru atšķirības, ar kurām nākas sastapties, viesojoties darījumu partneru zemēs vai dodoties tūrisma ceļojumos uz citu valsti. Pirms došanās braucienā ir vērts painteresēties par attiecīgā galamērķa svarīgākajiem kultūras jautājumiem, piemēram, ēšanas un dzeršanas etiķete, runas veids, acu kontakts, braukšana ar taksometru, apģērbs, lietišķās sarunas, dāvanu pasniegšana, dzeramnaudas došana, svētki un brīvdienas, izturēšanās pret varas pārstāvjiem.
Tikpat lielas atšķirības, kādas pastāv starp eiropiešu un amerikāņu paražām, sastopamas arī dažādās Eiropas valstīs. Piemēram, tas, kas ir piedienīgs un pieņemams Francijā, var izjaukt darījumu Latvijā. Tāpēc uzņēmējiem it īpaši ir jāizpēta otras kultūras biznesa etiķetes īpatnības.
Etiķete Latvijā ir jau gadu desmitiem arvien spēcīgāk un nopietnāk ieviesta un apmācīta Latvijas iedzīvotājiem, it īpaši biznesā iesaistītajiem. Tā kā Latvija ir aktīva pasaules biznesā, it īpaši tuvo austrumu un rietumu reģionos, biznesa cilvēkiem ir vērts papētīt šo valstu biznesa etiķeti un tāpat iepazīstināt ciemiņus ar mūsu pieņemtajiem standartiem, jo tādejādi tiek dibinātas un attīstītas labākas biznesa attiecības.
Latvija ir Eiropas sastāvdaļa, tāpēc daudzu valstu etiķete (Eiropas) īpaši neatšķiras no mūsu etiķetes, kas atvieglo viennozīmīgi šīs biznesa attiecības.
Lai arī Eiropas biznesa etiķete īpaši neatšķiras un tai ir daudz kā kopīga, tomēr ir daudzas citas valstis pasaulē, kur tā atšķiras ļoti krasi un šo atšķirību nezināšana var izbojāt daudzus paredzami labus biznesa darījumus, piemēram, arābu valstīs ir vairāk kā atšķirību ar Latvijas etiķeti.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties