Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:406522
 
Vērtējums:
Publicēts: 02.02.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Kārlis Ulmanis dzimis 1877. gada 4. septembrī (23. augustā pēc vecā stila) Udzes kroņa pagasta (vēlāk Bērzmuižas, tagad Bērzes pagasts) “Pikšās” kā lauksaimnieka Indriķa Ulmaņa un Lizetes Ulmanes (dzimušas Līnberģes) trešais dēls.

http://www.historia.lv/alfabets/U/ul/ulmanis/ulmanis.htm

Mācījies Bērmuižas pamatskolā, Jelgavas pilsētas Aleksandra skolā, Jelgavas reālskolā. 1896.gadā izstājas no Jelgavas reālskolas un dodas uz Austrumprūsiju mācīties piensaimniecības kursos Tapiavas (tag. Gvardejskas) Piensaimniecības skolā. 1897.gadā strādā par pienotavas vadītāju Rīgā, Krāsotāju ielā. 1902.gadā kopā ar J.Bergu vada piensaimniecības kursus Bērmuižā.

http://www.president.lv/pk/content/?cat_id=910

Latviešu zemnieku savienības izveidošanas iniciators un vadītājs (1917.-1934.g.).

http://www.am.gov.lv/lv/Ministrija/vesture/4439/4486/

15. maijs latviešu tautas vēsturē ir neviennozīmīgs datums. No vienas puses Kārļa Ulmaņa nākšana pie varas ir autoritāra režīma sākums un parlamentāras republikas beigas pirmskara Latvijā, no otras puses, šis datums ir nebijuša laika posma sākums tautas vēsturē, kuru vieni dievina un dēvē par latviešu ziedu laikiem, bet otri peļ un Ulmaņlaika politiku raksturo kā autoritāru, indivīda brīvību ierobežojošu un neatbilstošu savām interesēm.

http://www.visulatvijai.lv/index.php?kat=n&id=440
Rīgā atklāts Kārļa Ulmaņa piemineklis. Monumenta autori ir tēlnieks Uldis Kurzemnieks un arhitekts Agnis Lukševics. Kārlis Ulmanis bronzas skulptūrā attēlots ar platmali rokā, kas piespiesta krūtīm, it kā sveicinot. Vieta piemineklim izraudzīta parka stūrī iepretim pašreizējai Rīgas domes mītnei. Tas ir Latvijas Ārlietu ministrijas nams, kas ilgus gadus bija Kārļa Ulmaņa darba un dzīves vieta. Par to, kā notiks pieminekļa atklāšana, vakar žurnālistus informēja Rīgas Latviešu biedrības Atbalsta fonda direktore Mirdza Stirna, RLB valdes locekis Ojārs Celle un ceremonijas mākslinieciskais vadītājs Imants Kokars. Uz svinīgo notikumu jau ieradušies Latvijas Zinātņu akadēmijas goda doktors Emīls Dēliņš no Austrālijas un tautsaimnieks Dainis Rudzītis no ASV. Viņi, tāpat kā rīdzinieks Gunārs Meierovics, ir Kārļa Ulmaņa krustdēli.
http://vip.latnet.lv/LPRA/k_ulm_piemin.htm
1934. gada 15. maijā Ulmanis, būdams tā brīža Ministru prezidents, izdarīja valsts apvērsumu, kura rezultātā Latvija beidza pastāvēt kā parlamentāra republika. Pēc apvērsuma vara koncentrējās Ulmaņa rokās, un viņš realizēja valsts pārvaldes režīmu, kas pazīstams kā Ulmaņa režīms un ilga no 1934. gada 15. maija līdz 1940.

http://lv.wikipedia.org/wiki/K%C4%81rlis_Ulmanis

1941. g. 4. jūlijā pēc IeTK novada pārvaldes iekšlietu tautas komisāra norādījuma arestēts bijušais Latvijas prezidents - ULMANIS Kārlis Indriķa dēls.

http://www.historia.lv/alfabets/U/ul/ulmanis/dok/1941.11.23latv.htm
15. maija vakarā Apvienība «Visu Latvijai!» rīkoja pasākumu par godu latviešu nacionālā valstsvīra Kārļa Ulmaņa nākšanai pie varas 1934. gada 15. maijā. Atjaunotās Latvijas laikā šis ir pirmais sabiedriskais pasākums, veltīts 15. maija notikumam.
http://www.visulatvijai.lv/index.php?id=444&kat=n

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties