Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:794949
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 12.12.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Es esmu redzējis personāla atlases darbiniekus ziedojam stundu vai vairāk, intervējot kandidātu, kuram varētu atteikt jau pirmajās divdesmit minūtēs. Tas pats attiecas arī uz uzņēmumiem, kuros intervijas veic paši darba devēji. Neiedomājami daudz laika ir tērēts, intervējot neatbilstošus un nepietiekami kvalificētus kandidātus.
Noteikt, vai kandidāta izglītība un iepriekšējā pieredze atbilst amata prasībām, ir salīdzinoši vienkārši - lasot kandidāta autobiogrāfiju. Bet kā lai nosaka slēptākās kandidāta īpašības, tādas kā personība, kulturālās īpašības, dzīves un domāšanas stils? Tie visi ir būtiski faktori, nosakot kandidāta atbilstību amatam. Šo “man ir sajūta” faktoru nozīme lēmuma pieņemšanā ir aptuveni 50%. Kā lai ātri un efektīvi tos atklāj?
Ar kandidātiem, kuri ir izturējuši sākotnējās atlases konkursu pēc autobiogrāfijā uzrādītās darba pieredzes un izglītības, ir nepieciešams veikt īsu interviju, kuras mērķis ir gūt skaidru priekšstatu par kandidāta atbilstību turpmākai dalībai konkursā. Šim nolūkam vēlos ieteikt deviņus jautājumus, kuru mērķis ir iespējami īsā laikā noteikt personas raksturu, motivāciju un kompetenci. Savienojot iegūto informāciju ar iespaidu par personību, spēju paust savu viedokli un intervējamā sociālo kompetenci, izredzes pieņemt darbā visatbilstošāko kandidātu daudzkārt pieaugs. Jau no paša sākuma informē kandidātu, pavēstot, ka intervija ilgs tikai divdesmit minūtes, tā, lai kandidāts tiktu sagatavots atbilstošam intervijas stilam. Un tagad – deviņi jautājumi:
1. Kādus darbus esat darījis un kuri no tiem jums ir patikuši visvairāk?
Atbilde uz šo jautājumu sniegs informāciju par specifiskām kandidāta īpašībām, kuras tavam uzņēmumam var būt īpaši noderīgas. Ja viņš vai viņa neatklāj savu “sapņu darbu” vai arī ir vienlīdz apmierināts ar visiem iepriekšējiem darbiem, tas var norādīt uz personības mērķtiecīguma un karjeras stratēģiskās plānošanas trūkumu. Ja kandidātam ir kādas īpašas simpātijas pret noteiktu darbu, tas ir ļoti labi. Bet, ja kandidāta simpātijas nesakrīt ar darba saturu, kuru grasies tam piedāvāt, vari iegūt neapmierinātu un pret uzņēmumu nelojālu kandidātu. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties