Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:322435
 
Vērtējums:
Publicēts: 02.03.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Tas pats ir arī ar atsevišķa ierēdņa uzvedību un institūciju, kurai šis ierēdnis ir pakļauts. Ja kāds atsevišķs ierēdnis neievēro ētikas principus un normas, sabiedrībai rodas neuzticība visai institūcijai kopumā. Piemēram, ja redzam, ka policijas darbinieks dienesta auto ir novietojis neatļautā vietā savu interešu īstenošanai, tad rodas loģisks jautājums – vai šis ierēdnis izmantojot savu dienesta stāvokli nepārkāpj arī citus noteikumus un varbūt pat likumu? Protams, zināt to mēs nevaram, tāpēc līdz ar šādiem gadījumiem rodas neuzticība policijas institūcijai vispār. Tātad, var secināt, ka, lai stiprinātu tautas uzticību valsts institūcijām un valstij, katram ierēdnim ir jāpilda savi profesionālie pienākumi ar augstu atbildības un godprātības sajūtu, ievērojot ētiskās vērtības, principus un normas. Protams, arī ierēdnis it tikai cilvēks un var kļūdīties (nekļūdās tikai tie, kuri neko nedara),bet savas kļūdas ir jāatzīst un jālabo tās.
Ētika ierēdnim vajadzīga, lai ierēdnis zinātu kā viņam jārīkojas un viņa rīcība atbilstu noteiktām vērtībām, tādām kā godīgums, taisnīgums, atbildība, cieņa, neatkarība un drosme.
Labas manieres, draudzīga un pieklājīga izturēšanās neko nemaksā, bet tam ir ļoti liela nozīme ikdienas saskarsmē ar cilvēkiem.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties