Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
Kādu profesiju jāizvēlas, lai būtu konkurētspējīgs nākotnes darba tirgū?
Faila izmērs:
1262 KB
Identifikators:

864414

 
Vērtējums:
Publicēts: 31.05.2022.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Apskatīsim prognozes uz 2027. gadu – proti, darbaspēka pietiekamības līmeni, kā redzam 2027. gadā, iztrūkumi tiek prognozēti tām pašām grupām, kas arī ir 2020. gadā. Balstoties uz šo avotu (skat. 6. attēlu), mēs redzam, ka 2027. gadā “Dabas zinātnes matemātika un informācijas tehnoloģijās” izglītības joma būs 25% darbaspēka iztrūkums un “Inženierzinātnes, ražošana un būvniecības trūkums” izglītības joma būs 21%. No iepriekš minētā var secināt, ka nākotnē būs nepieciešami tehnisko zinātņu speciālisti, pēc tiem būs liels pieprasījums, turklāt piedāvājums joprojām būs neliels, tas ļaus šo jomu speciālistiem saņemt salīdzinoši augstas algas.
Runājot par mani, mani interesē tehniskās zinātnes, tāpēc es vēlētos savu dzīvi saistīt ar šo jomu vai vismaz iegūt tehnisko izglītību. Tāpat, pamatojoties uz iepriekš minētajām prognozēm, varam secināt, ka šis virziens Latvijā ir diezgan perspektīvs, tāpēc gatavojos iegūt pirmo augstāko izglītību šajā jomā. Izglītību šajā jomā Latvijā var iegūt gan Latvijas Universitātē , gan Rīgas Tehniskajā Universitātē . Lai tur studētu, ir jānokārto Valsts centralizētie eksāmeni, un, ja tie būs nokārtoti pietiekami labi, tad ir iespēja mācīties par valsts budžetu līdzekļiem, vai arī iestāties studijām par maksu. Pēc studijām iespējams iestāties maģistrantūrā, pēc kuras paveras iespēja strādāt izglītības jomā (piemēram, par lekciju pasniedzēju), vai sākt strādāt par skolotājiem, par datu analītiķiem, valsts kasē vai Latvijas bankā, turklāt, pēc prognozēm, tieši šajā izglītības segmentā nākotnē būs liels speciālistu deficīts (skat. 7. attēlu). …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −11,91 €
Materiālu komplekts Nr. 1392156
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties