Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:952494
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.03.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kad darbs sastrukturēts un izplānots, var sākt tā rakstīšanu. Ieteicams sākt ar uzmetumu - „pirmo versiju”, izvēršot plāna punktus teikumos un rindkopās. Uzmetumam galvenās ir idejas, nevis to pasniegšanas gramatika vai valodas stils. Darba struktūra tiek labota pēc uzmetuma pabeigšanas, pārkārtojot apakšnodaļu secību un papildinot nodaļas. Labojot uzmetumu, darbs kļūst skaidrāks un loģiskāks, tiek pievienots arī ievads un nobeigums. Tālāk to ir jārediģē, rūpīgi labojot gramatiku, teikumu uzbūvi un stilu. Šajā posmā ieteicams arī izsvītrot liekos vārdus, tomēr ne veselas rindkopas. Darba rakstīšanas laikā likumsakarīgi svarīgs ir arī teksta pasniegšanas veids. Galvenie efektīva teksta principi ir īsi teikumi, signālvārdi pārejās, darbības vārdu daudzums un juridiskie termini tikai tad, kad tie ir nepieciešami. Šie četri principi ir kā atbalsta punkts, lai sarežģītās idejas izteiktu vienkāršiem vārdiem. Pētījumu nepieciešams saprast par neprofesionālim, tāpēc tam jābūt skaidram un prātīgam. Izmantojot citu pētnieku darbus un analizējot tos, jāizmanto atsauces, lai neveidotos plaģiātisms.Pašās beigās pētījumu nepieciešams pārlasīt, lai izlabotu vēl pēdējās pieļautās gram atikas un drukas kļūdas. Pēc šī soļa darbs skaitās pilnibā pabeigts.
Kopsavilkumā jāatzīst, ka juridiskajos pētījumos ļoti svarīga ir sava viedokļa izteikšana un jaunu risinājumu radīšana. Tomēr ir arī jāievēro konkrēti posmi paša pētījuma iztrādes laikā. Tie ir temata atrašana, tēzes izvirzīšana, materiālu atlasīšana, darba strukturēšana, darba uzmetuma rakstīšana, tā labošana, rediģēšana un pārlasīšana. Jāpievērš uzmanību arī valodai un teikumu efektivitātei Ievērojot iepriekšminētos soļus un principus, darbu iespējams izveidot precīzu un inovatīvās idejas pasniegt katram lasītājam saprotamā veidā, t.i., sasniegt darba mērķi.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −7,27 €
Materiālu komplekts Nr. 1337848
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties