Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:988483
 
Vērtējums:
Publicēts: 04.05.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Šajā darbā es rakstu par to kā biznesu veidoja cilvēki padomju varas laikos un tās sabrukuma laikā. Šo darbu veidošu pēc anonīmu cilvēku stāstītā. Cenšos atspoguļot veidus kā viņi un viņu laika biedri veidoja biznesu un realizēja -to dzīvē.

Tulpju bizness


Savu pirmo biznesu tulpju ziedu un sīpolu audzēšanu un pārdošanu uzsāku kopā ar draugiem 1985g.
Lai atvieglotu audzēšanu, pielietojām tam laikam modernas tehnoloģijas un maksimāli automatizējām procesu. Izveidojām audzēšanas un ziedināšanas telpu, kurā taimers ieslēdza un izslēdza apgaismojumu noteiktos laikos, atvēra ventilācijas lūkas, sekojot gaisa mitrumam, ierīce iedarbināja arī laistīšanas mehānismu. Telpas ekonomijai ziedināšanas plaukti tika izvietoti divos stāvos.
Kad tulpju pumpuri bija piebrieduši un iekrāsojušies sarkani, tos nogrieza un 2 dienas vītināja vēsā telpā. Katram ziedam uzlika gumijas gredzenu, kas to saturēja, lai zieds nezaudētu formu. Tā kā šos gredzenus veidoja no sarkaniem piepūšamajiem baloniem, tulpju audzēšanas laikā tā bija deficīta prece. To vietā izmantojām plānu baltu gumiju, kuru ieguvām no prezervatīviem, sagriežot tos 2—3 mm platumā. Šādi sagatavotus ziedus satina kompaktās pakās pa 15—20 ziediem katrā. Vītināšana bija nepieciešama lai tulpju ziedus varētu ilgāk uzglabāt un transportēt.
Mūsu izvēlētā tulpju tirdzniecības vieta bija Magadānas apgabals Krievijas PSR austrumos. Ziedi uz turieni tika nogādāti ar satiksmes lidmašīnu, iepakoti 1.5m x 0.4m x 0.6 m saplākšņa kastēs, kas bija izolētas ar putuplastu, lai uzturētu nemainīgu temperatūru. Tulpes ceļā pavadīja 2 diennaktis. Kaut arī krava tika noformēta oficiāli, lidostās tika radīti dažādi šķēršļi kravas nosūtīšanā. Saņemot “kukuļus”, šķēršļi pazuda.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties