Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:197288
 
Vērtējums:
Publicēts: 26.04.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Daiļrade stāsta par doktoru Faustu, kas vienmēr grib izzināt visus pasaules esības noslēpumus, Gēte to ir pārņēmis no vēsturiskas personas – Vitenbergas ārsta doktora Johanesa Georga Fausta. Pats Fausts ir dzimis Vitenbergā, studējis Eiropā maģiju, medicīnu un teoloģiju, kā arī apceļojis visu Eiropu, viņam patīk vienkāršām tautām izrādīt savu dialektu un zintniecību.
Stāsts ir ļoti traģisks, kas pārsniedz skatuviskas iespējas. Tā ir mistērija un katra cilvēka dzīvē ir mistērija, noslēpumi, kurā valda neizpētāmas augstākās varas, kas paliek līdz galam neizskaidrots brīnums.
„Fausta” 1.daļa, kad priekšplānā ir Fausta ideāli un kaislības, kā arī attiecības ar Margaritu, Mefistofeli u.c. Savukārt 2.daļa sastāv no daudz antīkiem tēliem un sižetiem, tai piemīt alegoriskas un nesaistītas fantastikas ainas.
Kā jau zinām, ka Faustam piemīt vairāki jautājumi, kas viņu nogurdina, viņa centrālā problēma ir par dzīves jēgu. Viņš vēlas uzzināt, kur tā ir? Cik tālu spēj izzināt cilvēka prāts? Labā un ļaunā cīņa. Visa darba gaitā tiek uzdoti šie jautājumi pašiem lasītājiem.
Daiļradē tiek alegoriski slavināts Dievs, kā arī viņa pasaules kārtība un viņa darbi, kas vienmēr ir cēli, Dievu slavina 3 eņģeļi „Prologā debesis”. Šis dziedājums ir kā veltīta himna Dievam, kā Visuma harmonijai un Dabas vērtībai. Mefistotelis ir liels pretstats šai dziesmai, jo viņš pasauli redz bezvērtīgu, muļķīgu, pēc viņa domām pasaulē nav nekādas dzīves jēgas, viņš domā, ka cilvēks ir lopiskāks par lopu, jo cilvēks vienmēr ir nelaimīgs un nožēlojams. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1321220
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties