Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:692543
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.01.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

2007. gada 28. decembrī, Jelgavas domes sēdē tika pieņemts nākamā gada budžets. Pašvaldības konsolidētais budžets 2008. gadam ir 60 691 362 latu. Pamatbudžets sastāda 57 209 243 latus jeb 93,8 % un speciālais budžets - 3 482 119 latus jeb 6,2%.

Pamatbudžeta ieņēmumus sastāda nodokļu ieņēmumi 28 983 970 latu apmērā, nenodokļu ieņēmumi 318 090 lati, transfertu ieņēmumi 12 872 133 lati, budžeta iestāžu ieņēmumi 780 050 latu apmērā un nodevas un finansēšanas līdzekļi 14 255 tūkstošu latu apmērā.

Līdzīgi kā iepriekšējos gados investīcijām pilsētas infrastruktūrā papildus pilsētas budžeta ieņēmumiem tiek piesaistīti arī Eiropas Savienības strukturālie fondi un aizņēmumu līdzekļi.

„Izstrādājot Jelgavas pašvaldības budžetu 2008. gadam, tika izvērtēti pašvaldības veicamie darbi ilgtermiņā un atbilstoši tiem iezīmēti resursi ilgākam periodam.
Jelgavas pašvaldības finanšu politika vērsta uz dinamisku pilsētas ekonomiskās attīstības tempu nodrošināšanu un labvēlīgu apstākļu radīšanu uzņēmējdarbībai, lai sekmētu un pilnveidotu noteikto pašvaldības pastāvīgo funkciju izpildi, apmierināt, atbilstoši iedzīvotāju dzīves līmenim, pieprasījumu pēc investīcijām pilsētas transporta, sporta, izglītības, sociālajā un kultūras infrastruktūrā - jomās, kur galvenokārt iegulda pašvaldība,” ziņojumā par Jelgavas domes pieņemto nākamā gada budžetu min domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš.

Lielākais īpatsvars budžeta resursos ir iedzīvotāju ienākuma nodoklim – 48,2%. Iedzīvotāju ienākuma nodokļa pieaugums salīdzinājumā ar 2007. gadu saistīts ar minimālās darba algas palielināšanos. Savukārt nodokļu ieņēmumi no nekustamā īpašuma, kas sastāda 2 % no nākamā gada budžeta, prognozēti ar samazinājumu – 71 424 latu apmērā. Tas saistīts ar grozījumiem likumā par „Nekustamā īpašuma nodokli”.

Jelgavas pašvaldības pamatbudžeta resursi tiek virzīti pašvaldības funkciju izpildes nodrošināšanai - izdevumiem pašvaldības izglītības, kultūras, sporta iestāžu, sociālo dienestu, departamentu un nodaļu, pašvaldības aģentūru uzturēšanai, pilsētas pasākumu finansēšanai, pilsētas infrastruktūras uzturēšanai, samaksai par pašvaldības pasūtījumu veikšanu, pabalstiem iedzīvotājiem, investīciju finansēšanai, kā arī dotācijām pašvaldības sabiedriskā transporta kustības organizētājiem, veselības aprūpei un citiem izdevumiem.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties