Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:815962
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 22.08.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Klasifikācija
Klasifikācija - priekšmetu iedalīšana grupās kur katrai grupai ir sava patstāvīga, noteikta vieta.
Klasifikācijas mērķis - mūsu zināšanas sistematizācija, tāpēc no parastas iedalīšanas klasifikācija atšķiras ar relatīvi stabilu raksturu un paliek spēkā ilgāku laiku.
Izšķir dabiskās un palīgklasifikācijas.
Dabiskās klasifikācijas sistēmās priekšmeti tiek iedalīti klasēs atbilstoši to būtiskajām īpašībām, reālajām savstarpējām attiecībām. Dabiskās klasifikācijas atspoguļo klasificējamo priekšmetu būtības un ģenēzes izziņas līmeni. Izziņas procesā dabiskās klasifikācijas sistēmas tiek precizētas, papildinātās, pilnveidotas. Tādas ir minētās dzīvnieku, ķīmisko elementu klasifikācijas, tāpat arī elementārdaļiņu klasifikācijas (fizikā), vārdu klasifikācijas pēc to semantiskajām un sintaktiskajām funkcijām (gramatikā).
Palīgklasifikācijām raksturīga priekšmetu sadalīšana klasēs uz nebūtisku, bet spilgtu, zīmīgu īpašību pamata, kas dod iespēju viegli orientēties klasificēto priekšmetu kopumā, atrast vajadzīgo priekšmetu. Palīgklasifikācijas piemērs ir bibliotēkas alfabētiskais katalogs, kas dod iespēju ātri atrast grāmatu pēc tās autora uzvārda vai nosaukuma pirmajiem burtiem (atšķirībā no sistemātiskā kataloga, kurš ievēro grāmatu saturu un tāpēc ir dabiskā klasifikācija).
Kā vienkāršā iedalījumā, tā arī vairākās klasifikācijas veidojas izvērstas daudzpakāpeniskas sistēmas. Tās sastopamas ģimenē. Kā piemēru var minēt radniecības klasifikāciju.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties