Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:654107
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 01.11.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Līmjavas - dažreiz tās mēdz saukt arī par plāno šuvju javām. Atšķirībā no rupjākās frakcijas Mūrjavas līmjavas pildviela ir smalkāka – parasti malts gāzbetons. Arī Līmjavu sausie maisījumi pirms nonākšanas tirdzniecībā tiek pārbaudīti.
Izmantojot plāno šuvju javu, tiek iegūtas vairākas nozīmīgas priekšrocības – šī java labi aiztur ūdeni, tāpēc nedraud tās izžūšana, spiedes spriegums tiek sadalīts vienmērīgi, plānās šuves nodrošina labu skaņas izolāciju, un šuves defekti neizraisa šķēlēj spēku draudus blokos. Taču jāatceras, ka saraušot labu precīzo bloku līmi ir daudz grūtāk nekā iegūt labu mūrjavu, jo prasības ir daudzkārt augstākas, un to nosaka vairāki apstākļi. Pirmkārt, precīzos blokus ir grūtāk salikt, tas prasa vairāk laika un darba, tam nepieciešams kvalificētāks darbaspēks. Arī kļūmes, kas radušās, līmējot blokus, ir grūtāk novērst, jo kārtiņa ir ļoti plāna, tāpēc darbi jāizpilda uzmanīgi. Tas izvirza augstākas prasības arī javai.
Svarīgi atcerēties – visu ražotāju precīzajiem blokiem var izmantot visu ražotāju līmjavas, ja vien tās ir kvalitatīvas un pareizi izvēlētas.
Atšķirībā no Mūrjavas, kuras klāšanai lieto parasto ķelli, līmjavas uzklāšanai izmanto zobaino ķelli. Der atcerēties, ka, izmantojot Līmjavu ziemā, jāuzmanās, lai tās plānā kārtiņa nesasaltu, pirms celtnieki paspēj novietot blokus vienu uz otra. Tiesa, līdzīgs defekts iespējams arī karstās vasaras dienās, kad līme var izžūt un sabirzt kā pulveris gandrīz tūlīt pēc uzklāšanas. Tāpēc karstā laikā ļoti sausi bloki pirms līmēšanas jāsamitrina.
Bieži tiek pieļauta kļūda – tiek iegādāti salīdzinoši dārgākie precīzie bloki, bet to mūrēšanai izmanto parastās Mūrjavas vai maisījumus, kurus būvlaukumā sajaucis pats celtnieks. Takā tad jājautā – kamdēļ iegādāties dārgos blokus, lai līmētu tos ar lētu javu!? Ietaupīt varētu, iegādājoties lētāko gāzbetonu, jo līmes patēriņš ir ārkārtīgi niecīgs. Rūpīgi rēķinot, pat pašsajaukta java nav bez maksas, tāpēc līmjavas sausā maisījuma izmantošana nebūs dārgāka.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1317611
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties