Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:871716
 
Vērtējums:
Publicēts: 20.07.2022.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ievas skats ir sapņu plīvura klāts. Viņa ir stipri iemīlējusies Jānī un nebeidz cerēt, ka viss vēl var mainīties un viņa būs laimīga kopā ar Jāni. Ievai romānā ir būtiska nozīme Jāņa dzīvē, kad viņš meiteni pirmo reizi satiek pieaugušu Radu mājās, kur viņa strādā par kalponi. Ievas godīgā sirds nespēj Jāni atbrīvot no aklās mīlestības pret Aijas, kaut arī abi iecerējuši apprecēties: “Viņai nebija neviena cilvēka, pie kura krūtīm būtu varējusi galvu piespiest. Viņa tagad jutās kā bērns, kas pirmo reizi izskrējis pavasara saulītē un redz sev apkārt spilgtus pieneņu ziedus. Acis viņai stāvēja vienmēr valgas, jo bieži sirds aiz prieka pāri kūsāja.”
Romāna beigās Ieva izvēlās aiziet no dzīves, jo viņa visu dzīvi cerēja uz Jāni, ka viņš beidzot atgriezīsies pie viņas un viņiem būs laimīga nākotne, bet, palikusi viena ar savām jūtām un cerībām, Ievai rodas atklāsme, ka Jānis nekad nemīlēs viņu ar tik kvālu mīlestību, kā Ieva šo puisi. Ievai romānā raksturīgas naivas cerības un neizpratne par realitāti. Jaunajai meitenei ir grūti pieņemt un samierināties ar situāciju tādu, kāda tā ir. Diemžēl Jānis Ievas pazemīgo uzticēšanos un rūpes nepieņem un noniecina, liekot Ieva justies pieviltai un nenovērtētai. Viņa vairs neredz savai dzīvei jēgu, tāpēc izlemj, ka vēlās aiziet no dzīves, izdarot pašnāvību - noslīkstot.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1392658
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties