Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:416379
 
Vērtējums:
Publicēts: 24.05.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Šodien starp etnostiliem īpaši pieprasīts ir tieši japāņu stils. Daudziem patīk šim stilam piemītošā funkcionalitāte, vienkāršība un elegance, lakonisms, kā arī neparasti problēmrisinājumi
Turklāt japāņu interjers sargā cilvēku no ārējās pasaules likstām – atliek vien aizvērt durvis, un visas nepatikšanas paliek ārpusē. Šis stils sakņojas budisma filozofijā, un īpašu vērību pievērš tukšuma organizācijai, norobežojot cilvēku no steigas un burzmas. Tukšums pasvītro to nedaudzo priekšmetu, kas atrodas mājās, iekšējo izsmalcinātību. Tāpēc minimālisms ir šī stila principiālā īpašība.

Tradicionālajās japāņu mājās nav sienu, bet ainava ir interjera dabiskais turpinājums, māja dalās nevis istabās, bet funkcionālās zonās ar aizslietņu, aizkaru, un grīdas līmeņu maiņu palīdzību. Aizslietņi padara telpu vieglu un caurspīdīgu, un tos pārvietojot, iespējams mainīt mājokļa izskatu kaut vai katru dienu, tādā veidā pielāgojot interjeru iemītnieku vajadzībām un vēlmēm. Ar nelielu piepūli ir iespējams plašu viesistabu padarīt par mājīgu stūrīti diviem, bet ēdamistabu savienot ar virtuvi.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties