Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:577900
 
Vērtējums:
Publicēts: 16.04.2024.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 20. gs. (1900. - 1999. g.)
Darba fragmentsAizvērt

Lasot Jāņa Poruka dzeju varēja saskatīt ļoti daudz dažādas vērtības, un tās ļoti labi manuprāt raksturo pašu rakstnieku un tā dzejoļus.
1. Cerība un laimes meklējumi. Vērtība ņemta no dzejoļa Atkal zaļais pavasars ."Ak, kā gribas laimīgam Būt, kad rozes izplaukt taisās" Manuprāt, šeit dzejnieks pauda vēlmi būt laimīgam un priecīgam.
2. Laika nenovēršamība un tās izpratne. Vērtība ņemta no dzejoļa Bez atpūtas iet laika gars... "Bez atpūtas iet laika gars, Un ieskati tam līdzi steidzas;" Manuprāt, ar šo vērtību dzejnieks aicina domāt par to, ka laiks iet tikai uz priekšu un par tā izmantošanu gudri un efektīvi.
3. Cilvēciskā mūžība un nāves neizbēgamība. Vērtība ņemta no dzejoļa Bez atpūtas iet laika gars... "Bet, cilvēks, tavas gaitas ceļš Jau kapu kalna smiltīs beidzas." Manuprāt dzejolī tiek uzsvērts, tas ka neatkarīgi no cilvēka dzīves veiksmēm, viņa gaitas beigsies ar nāvi. Tas aicina domāt par cilvēka mūžību un censties izdzīvot un pilnībā izbaudīt dzīvi, kamēr vēl ir iespēja.
4. Mīlestības spēks un ietekme uz cilvēku. Vērtība ņemta no dzejoļa Brīnuma lāsts. "Visi viņu jūt: Mīlestību, - Kā sāpes, kā laime Tver viņa mūs." Manuprāt, šī vērtība raksturo cik spēcīga un visaptveroša var būt mīlestība, kas ietekmē cilvēku dzīvi un emocijas.
5. Pārmaiņu un mūžības cikla simbolika. Vērtība ņemta no dzejoļa Ceļinieks "Birzē pogā lakstīgala; Sudrabaina debess mala Nogrimst tumšā, klusā silā." Manuprāt, dzejolī tiek attēlota dabas pārmaiņas, kuras simbolizē dzīves ciklu un mūžīgumu.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties